Σάββατο 6 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
Επιθέσεις Χεζμπολάχ, και επιδρομές ισραηλινών στο νότιο Λίβανο...

ΒΗΡΥΤΟΣ.-

Σκληρές συγκρούσεις μαίνονταν χτες ανάμεσα σε δυνάμεις της οργάνωσης Χεζμπολάχ και ισραηλινών δυνάμεων σε διαφιλονικούμενη (από Βηρυτό, Συρία, Ισραήλ) μεθοριακή περιοχή του νότιου Λιβάνου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ η ίδια η Χεζμπολάχ, μαχητές της Οργάνωσης εκτόξευσαν ρουκέτες και πυρά πυροβόλων κατά έξι ισραηλινών φυλακίων στα Αγροκτήματα Τσεμπάα γύρω στις 16.40 τοπική ώρα, αναφέροντας πως η «αντιαεροπορική άμυνα της ισλαμικής αντίστασης έβαλε κατά των ισραηλινών αεροσκαφών που παραβίασαν το λιβανικό εναέριο χώρο».

Ακολούθησαν επιδρομές ισραηλινών τζετ που βομβάρδισαν με τέσσερις πυραύλους αέρος - εδάφους κατά πιθανών θέσεων ανταρτών. Η επιδρομή των ισραηλινών μαχητικών είχε ως αποτέλεσμα (σύμφωνα με αυτόπτες Λιβανέζους χωρικούς) τον τραυματισμό ενός ατόμου απ' τα περίχωρα του χωριού Τσεμπάα.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση και αξιωματούχοι ασφαλείας του Λιβάνου ανακοίνωσαν πως χτες Λιβανέζοι στρατιώτες κατέσχεσαν «ένα σχεδόν έτοιμο» να εκραγεί πύραυλο «Κατιούσα» και πως συνέλαβαν έξι ένοπλους Παλαιστίνιους που κρύβονταν σε σπήλαιο του νότιου άκρου της κοιλάδας Μπεκάα. Σύμφωνα με το Λιβανέζο γενικό εισαγγελέα, Αντάν Αντούμ, στους έξι Παλαιστίνιους συλληφθέντες θα απαγγελθούν κατηγορίες κατοχής και μεταφοράς παράνομων όπλων και ενέργειες με σκοπό την υποβάθμιση της εθνικής ασφάλειας.

Οι χτεσινές συγκρούσεις στο νότιο Λίβανο προκάλεσαν νωρίτερα χτες τη μήνι του ΓΓ του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, που αφ' ενός κατηγόρησε τους αντάρτες της Χεζμπολάχ πως επιχειρούν επιμελώς να δημιουργήσουν αποσταθεροποίηση στα σύνορα Λιβάνου - Ισραήλ και αφ' ετέρου κατηγόρησε την κυβέρνηση του Λιβάνου ως υπεύθυνη για «οποιαδήποτε εχθρική ενέργεια» γίνεται από το έδαφός της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ