Πέμπτη 15 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
Καταγγέλλει την παρεμπόδιση των λουόμενων να μπουν στην παραλία του Αγ. Κοσμά

Παραλίες ελεύθερες για όλους, με όλες τις απαραίτητες υποδομές, αλλά και την ομαλή πρόσβαση στην παραλία για όλους τους λουόμενους, καθ' όλη τη διάρκεια της εκτέλεσης των έργων στον Αγ. Κοσμά, διεκδικεί ο Σύλλογος Γυναικών Ελληνικού.

Οπως επισημαίνει, «μετά την έξωση αθλητών και αθλητικών σωματείων από το μεγαλύτερο Αθλητικό Κέντρο της Αττικής, το ΕΑΚΝ του Αγίου Κοσμά, για να κατασκευαστούν 27 βίλες, μετά το ξήλωμα της παιδικής χαράς στην Ιπποκράτους, για τη δημιουργία δρόμου και πύλης εισόδου στο έργο του Ελληνικού, τώρα σειρά έχει και η υπόλοιπη παραλία του Αγίου Κοσμά, που αποτελεί και έδρα του Συλλόγου Χειμερινών Κολυμβητών "Νηρέας"».

Και αυτό καθώς «χειμερινοί κολυμβητές αλλά και οι υπόλοιποι λουόμενοι ήρθαν αντιμέτωποι την τελευταία εβδομάδα με την παρεμπόδιση της εισόδου στην παραλία του Αγίου Κοσμά (στάση 2η Αγίου Κοσμά) με κάγκελα και φρουρό της ιδιωτικής εταιρείας security, που καθ' υπόδειξη της "Lamda" "ενημερώνει" πως είναι κλειστή η παραλία και δεν επιτρέπει τη δίοδο σε πεζούς και αυτοκίνητα». Σημειώνει ότι μοναδική δίοδος στην παραλία είναι οι επόμενες στάσεις, πάνω από μισό χιλιόμετρο μακριά, με σοβαρά ερωτήματα για την ασφάλεια εκείνου του τμήματος, καθώς η ακτή είναι βραχώδης και αναρωτιέται: «Προς τι όμως ο αποκλεισμός και η παρεμπόδισή μας;».

Υπογραμμίζει ότι από τα σχέδια του έργου, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται, όλη αυτή η έκταση θα γεμίσει με βίλες, κατοικίες με κόστος αστρονομικό, ξενοδοχεία πολυτελείας, ουρανοξύστες, μαρίνα για τα πιο ακριβά yacht και σκάφη, αλλά και μια συστοιχία πολυτελών εμπορικών μαγαζιών, ενώ στην αποκλεισμένη - για τους πολλούς - παραλία «ο Λάτσης ετοιμάζει πανάκριβα ξενοδοχεία, βίλες για το γόητρο και την τσέπη των πλουσίων, μαγαζιά για συγκεκριμένα βαλάντια».

Καταλήγοντας, επισημαίνει πως «με αυτά τα σχέδια ακόμα και ο ελεύθερος χώρος, που προβλέπεται, θα είναι πολύ μακριά από τις ανάγκες των κατοίκων, των κολυμβητών, των οικογενειών μας. Μία τέτοια παραλία θα παρέχει ξαπλώστρες, μαγαζιά, αναψυχή και υπηρεσίες ανάλογες με τα πορτοφόλια όσων διαμένουν εκεί και όχι με βάση το τι χρειαζόμαστε εμείς και οι οικογένειές μας».

Για την παρεμπόδιση πρόσβασης στην παραλία του Αγίου Κοσμά στο Ελληνικό, ο Γιώργος Ιωαννίδης, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στον Νότιο Τομέα, δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης και υποψήφιος δήμαρχος, έκανε την ακόλουθη δήλωση.

«Το τελευταίο επεισόδιο της οργανωμένης έξωσης αθλητών, σωματείων και του λαού από την παραλία και τις εγκαταστάσεις του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά εκτυλίσσεται αυτό το διάστημα, που οι αθλούμενοι του Συλλόγου Χειμερινών Κολυμβητών "Νηρέας" και άλλοι λουόμενοι ήρθαν αντιμέτωποι με εταιρεία security, που δεν τους επέτρεπε την πρόσβαση, κατόπιν εντολών της "Lamda Development".

Φέτος, που οι κάτοικοι της περιοχής και συνολικά της Αττικής δυσκολεύονται ακόμη περισσότερο να επισκεφτούν τις παραλίες και τις θάλασσες λόγω των πανάκριβων εισιτηρίων που επιβάλλουν δημοτικές αρχές και ιδιώτες, η "Lamda" με την ανοχή της δημοτικής αρχής Ελληνικού - Αργυρούπολης και τις πλάτες ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ "κλείνει" μια από τις λίγες ελεύθερες παραλίες, την οποία καθημερινά επισκέπτονται δεκάδες κόσμου, ανάμεσά τους δημότες της περιοχής, ΚΑΠΗ του δήμου, οικογένειες με παιδιά.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που στήριξε από την πρώτη στιγμή και με τις θέσεις αλλά και με κινητοποιήσεις τις διεκδικήσεις των αθλητών, των Αθλητικών Σωματείων και Ομοσπονδιών, των δρομέων, των γυμναστών και προπονητών, για ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά ανοιχτό, ελεύθερα προσβάσιμο, με αναβαθμισμένες υποδομές για τον λαό και τους αθλούμενους. Στηρίζουμε και τώρα τις διεκδικήσεις αθλούμενων, λουόμενων, του λαού της περιοχής για ελεύθερες παραλίες, ανοιχτές για όλους, με δωρεάν ποιοτικές υποδομές».

Και καταλήγει: «Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που μπαίνει μπροστά και διαθέτει όλες τις δυνάμεις του για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, της νεολαίας μας, στη δουλειά και την ξεκούραση. Για την κατάργηση της επιχειρηματικής εκμετάλλευσης των παραλιών και των αιγιαλών. Που αναδεικνύει τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα, ο λαός μας να απολαμβάνει δωρεάν όλο τον φυσικό πλούτο της περιοχής μας, υψηλού επιπέδου υποδομές και υπηρεσίες άθλησης, αναψυχής και ψυχαγωγίας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Απαγορευμένη ζώνη» για τις λαϊκές οικογένειες (2024-07-25 00:00:00.0)
Επανακατέθεσε την τροπολογία για τη συνέχιση λειτουργίας του ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά (2023-02-21 00:00:00.0)
Εορταστικός μποναμάς με εξώσεις σε σωματεία και αθλούμενους... (2023-01-07 00:00:00.0)
Νέα κινητοποίηση ενάντια στα σχέδια ξηλώματος (2022-12-22 00:00:00.0)
Καίριο πλήγμα στις ανάγκες άθλησης το ξήλωμα των εγκαταστάσεων (2022-10-28 00:00:00.0)
Εχουν πολιτική κάλυψη τα νυχτομάγαζα (1997-07-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ