Παρασκευή 16 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ Κ20
Σε ρότα για μετάλλιο η Εθνική νέων

Σε ρότα για την κατάκτηση ενός μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πόλο Κ20 βρίσκεται πλέον η Εθνική νέων μετά την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης που διεξάγεται στο Οτεπένι της Ρουμανίας. Το ελληνικό συγκρότημα, συνεχίζοντας την πολύ καλή πορεία στη διοργάνωση, έφθασε σε σημαντική επιτυχία στα προημιτελικά επικρατώντας της ισχυρής Ισπανίας με 5 - 4 στα πέναλτι (κανανονικός αγώνας 6 - 6), εξασφαλίζοντας την πρόκριση στην τετράδα. Πλέον στα ημιτελικά η Ελλάδα θα αναμετρηθεί με τον νικητή του χτεσινοβραδινού ντέρμπι της οκτάδας μεταξύ Σερβίας και Κροατίας, με το οποίο θα ολοκληρωνόταν η φάση των προημιτελικών.

Ο προημιτελικός με την Ισπανία είχε... δραματική εξέλιξη στο φινάλε της κανονικής διάρκειας, με την Ελλάδα να πετυχαίνει γκολ κάνοντας το 7 - 6 59 δεύτερα πριν από το φινάλε και τους διαιτητές αν και το μέτρησαν αρχικά να το ακυρώνουν προκαλώντας έντονες ελληνικές διαμαρτυρίες. Τελικά η ισοπαλία παρέμεινε, με τις δυο ομάδες να οδηγούνται στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί για την Ελλάδα ευστόχησαν οι Γκίλλας, Καστρινάκης, Αλμύρας, Πούρος και Γεωργαράς, ενώ καθοριστική ήταν η απόκρουση του τερματοφύλακα Ηλιόπουλου στο πέναλτι του Βιγιαμαγιόρ.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Αλέγκρε, Βιλιαμαγιόρ, Χιλ 1, Βαλς 1, Λόπεθ 4, Περόνε, Μπαρσάλιο 1, Οβαΐλοφ 1, Πέρεθ 2, Μπρούτσε, Μπόνετ, Γκομίλα, Τέκλας.

ΕΛΛΑΔΑ: Ηλιόπουλος, Μπουζαλάς, Κανδανολέων, Γεωργαράς 2, Αλμύρας 2, Καστρινάκης 1, Γκίλλας 2, Ανδ. Μπιτσάκος, Χρ. Μπιτσάκος 1, Πούρος 3, Σπάχιτς, Λασκαρίδης, Καρακούρος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ