Παρασκευή 16 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
BASKET LEAGUE - 4ος ΤΕΛΙΚΟΣ
Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός εν μέσω επεισοδίων

Τα έκτροπα στις εξέδρες οδήγησαν σε οριστική διακοπή του αγώνα στο ΟΑΚΑ, με τους «ερυθρόλευκους» να κατακτούν τον τίτλο

Στιγμιότυπο από τα όσα συνέβησαν χτες στο ΟΑΚΑ

Eurokinissi Sports

Στιγμιότυπο από τα όσα συνέβησαν χτες στο ΟΑΚΑ
Το γνωστό σκηνικό με τα έκτροπα στις εξέδρες και γενικότερο μπάχαλο, αποτέλεσμα και των πολύπλευρων αντιμαχιών στον χώρο του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού, στιγμάτισε τους φετινούς τελικούς της Basket League μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, με τη σειρά ουσιαστικά να μην ολοκληρώνεται ποτέ εντός αγωνιστικού χώρου. Το 4ο παιχνίδι της σειράς των τελικών, στο ΟΑΚΑ μεταξύ των δυο «αιωνίων», έμελλε να διακοπεί οριστικά στο 28' και ενώ ο Ολυμπιακός προηγούνταν με 63-35. Αυτό πρακτικά έστεψε πρωταθλητή και για φέτος τον Ολυμπιακό, αφού η διακοπή έγινε με υπαιτιότητα οπαδών των γηπεδούχων, που πλέον βρίσκονται αντιμέτωποι με βαριά τιμωρία. Οσο για τους «ερυθρόλευκους», διατηρούν τον τίτλο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, φτάνοντας στον 14ο συνολικά, αλλά και στο φετινό νταμπλ, αφού είχε προηγηθεί η κατάκτηση του Κυπέλλου.

Μπάχαλο και τελικά διακοπή

Αιτία για τα όσα συνέβησαν ήταν ο καταιγισμός ρίψης αντικειμένων και καπνογόνων από μερίδα των οπαδών των γηπεδούχων προς τον πάγκο των «ερυθρολεύκων» και τον αγωνιστικό χώρο. Αποτέλεσμα ήταν να επικρατήσει ένα γενικό κουμφούζιο, με τους διαιτητές να στέλνουν τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια, εξαιτίας και της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που είχε δημιουργηθεί. Μετά από ένα 20λεπτο διαβουλεύσεων μεταξύ των εμπλεκόμενων, οι διαιτητές αποφάσισαν εκκένωση του γηπέδου προκειμένου να συνεχιστεί ο αγώνας, κάτι που πυροδότησε νέα ένταση η οποία οδήγησε σε σοβαρές υλικές καταστροφές και επεισόδια μεταξύ οπαδών και αστυνομίας μπροστά στη φυσούνα. Με την κατάσταση πλέον να κρίνεται μη διαχειρίσιμη, οι διαιτητές, σχεδόν μία ώρα μετά την έναρξη του μπάχαλου, αποφάσισαν την οριστική διακοπή του αγώνα.

Κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο

Στο αγωνιστικό μέρος, όσο κράτησε, ο Ολυμπιακός πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση κυριάρχησε πλήρως, με άριστη άμυνα, σωστές επιθετικές επιλογές και καλά ποσοστά στα μακρινά σουτ. Οι φιλοξενούμενοι απέκτησαν από νωρίς διαφορά στο σκορ, την οποία έφτασαν στο +22 στο ημίχρονο (48-26), ενώ συνεχίζοντας στους ίδιους ρυθμούς τη διεύρυναν στην τρίτη περίοδο, φτάνοντας και στο +32 (63-31), μέχρι να έρθει η οριστική διακοπή. Κορυφαίοι για την ομάδα του Πειραιά ήταν οι Βεζένκοφ και Πίτερς, που είχαν από 11 πόντους, ενώ ακολούθησε ο Γουόκαπ με 10 πόντους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ