Κυριακή 14 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μικρές σελίδες

Παγωτό καραμελέ χωρίς αυγά

Λέμε σήμερα να ετοιμάσουμε ένα παγωτό. Ενα παγωτό σπιτικό. Οποιος έχει διάθεση να μας ακολουθήσει ας μη διστάσει. Εκτός από αντοχή και κέφι, θα χρειαστούμε: 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη, ένα κουτί κρέμα Εκα, ένα κουτί γάλα εβαπορέ χωρίς ζάχαρη, ένα φλιτζάνι ζάχαρη άχνη και ένα κουταλάκι χυμό λεμονιού. Βάζουμε τη ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού σε μια κατσαρολίτσα, ρίχνουμε ελάχιστο νερό, τόσο όσο να βραχεί η ζάχαρη και το αφήνουμε σε σιγανή φωτιά. Ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι μέχρι να γίνει πηχτό σιρόπι και να πάρει καστανό χρώμα. Το βγάζουμε από τη φωτιά και χύνουμε το μισό σιρόπι σε βουτυρωμένο μάρμαρο. Στο υπόλοιπο σιρόπι, ρίχνουμε: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζεστό νερό και το ξαναβάζουμε στη φωτιά ανακατεύοντάς το συνεχώς μέχρι να πάρει τρεις βράσεις. Επειτα θα το αδειάσουμε σ' ένα μπολ και θα το αφήσουμε να κρυώσει. Ανοίγουμε το κουτί με την Εκα και αδειάζουμε την κρέμα σε μια εμαγιέ σουπιερίτσα. Τη χτυπάμε με τις ρόδες, ενώ προσθέτουμε σιγά τη ζάχαρη και ρίχνουμε λίγο γάλα, το οποίο χτυπάμε καλά μέχρι να βγάλει φουσκαλίτσες. Το βάζουμε στην κατάψυξη για 6 ώρες. Στο μεταξύ, ξεκολλάμε την καραμέλα από το μάρμαρο και την κοπανίζουμε με γουδί. Τέλος, θα σερβίρουμε το παγωτό, πασπαλισμένο με την κοπανισμένη καραμέλα, που θα την περιχύσουμε με το σιρόπι. Φυσικά, υπάρχουν τόσα πολλά έτοιμα παγωτά και ίσως αναρωτηθεί κανείς, γιατί να σπαταλήσουμε τόση ενέργεια. Η απάντηση είναι απλή, το σπιτικό παγωτό, οτιδήποτε σπιτικό, είναι πιο υγιεινό. Δεν είναι; Και ας νομίζουν μερικοί ότι το παγωτό τρώγεται μονάχα το καλοκαίρι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ