Τετάρτη 21 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ' ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ!
Νέες κινητοποιήσεις σήμερα ενάντια σε πλειστηριασμούς

Στις 8.30 π.μ. και στις 11 π.μ. σε γραφεία «κορακιών», για την προστασία της λαϊκής κατοικίας

Νέες κινητοποιήσεις πραγματοποιούν σωματεία και μαζικοί φορείς σήμερα Τετάρτη ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών. Συγκεκριμένα, η Επιτροπή του ΠΑΜΕ ενάντια τους πλειστηριασμούς, σωματεία και φορείς καλούν σε κινητοποίηση στις 8.30 π.μ. στην εταιρεία «Intrum» (Μεσογείων 109-111, στο ύψος του «Ερρίκος Ντυνάν») και στις 11 π.μ. στην «doValue» (Κύπρου 27, σταθμός ΗΣΑΠ «Καλλιθέα»).

Στην «doValue» η κινητοποίηση στρέφεται ενάντια σε πλειστηριασμούς δύο σπιτιών, ενός συνταξιούχου στην Καισαριανή και μιας εργαζόμενης στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Ηλιούπολης. Καλούν μεταξύ άλλων το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Καισαριανής. Επίσης, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης έχει προκηρύξει διευκολυντική στάση εργασίας (10 π.μ. - λήξη της βάρδιας), «ώστε μαζικά και οργανωμένα να σταθούμε στο πλευρό της συναδέλφισσας και να μην επιτρέψουμε να χάσει το σπίτι της», και δίνει ραντεβού στις 10.15 π.μ. έξω από το δημαρχείο, όπου θα υπάρχει πούλμαν για τη μετάβαση στην «doValue». Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση απευθύνει και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηλιούπολης - Δάφνης - Υμηττού.

Στις κινητοποιήσεις καλεί και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ). «Υπερασπιζόμαστε τη λαϊκή κατοικία και την επαγγελματική στέγη, που προσφέρεται βορά στις εταιρείες διαχείρισης με στόχο την τροφοδότηση των τραπεζών με ζεστό χρήμα», αναφέρει.

Αντίστοιχο κάλεσμα έχει απευθύνει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

«Ολοι στον αγώνα, κανένας μόνος του απέναντι στα "κοράκια" - Είμαστε οι πολλοί, έχουμε το δίκιο», τονίζει το ΠΑΜΕ και καλεί σε πάλη ενάντια στην επίθεση που συνεχίζουν να εξαπολύουν «κοράκια» και τράπεζες στα λαϊκά νοικοκυριά, στηριζόμενοι στο άδικο, ληστρικό νομοθετικό πλαίσιο που έφτιαξαν οι κυβερνήσεις. «Ορθώνουμε τείχος υπεράσπισης του λαού. Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις, μέσα από την οργάνωση και την πάλη, να γίνει νόμος το δίκιο μας. Η κατοικία είναι δικαίωμα και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας το στερήσει», αναφέρει και προβάλλει τα αιτήματα: Αναστολή όλων των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Διαγραφή τόκων και επιτοκίων. «Κούρεμα» του εναπομείναντος κεφαλαίου. Ρυθμίσεις χωρίς προκαταβολές, και δόσεις που να μπορεί ο δανειολήπτης να καλύπτει. «Κούρεμα» «πράσινων» δανείων, επαναρρύθμιση με πάγωμα των επιτοκίων και μικρότερες δόσεις. Λαϊκή στέγη σύγχρονη - φτηνή για όλο τον λαό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Στο πόδι» σήμερα για την υπεράσπιση κατοικίας άνεργης (2023-11-03 00:00:00.0)
Αλλος ένας πλειστηριασμός ματαιώθηκε με παρέμβαση των σωματείων (2023-11-02 00:00:00.0)
Οργάνωση και αγώνας ενάντια στους πλειστηριασμούς και στο ξεσπίτωμα του λαού (2023-09-06 00:00:00.0)
Ολόκληρη η αστυνομική δύναμη Πρέβεζας επιστρατεύτηκε για λογαριασμό fund (2023-07-06 00:00:00.0)
Νέα κινητοποίηση σήμερα στην «doValue» για την προστασία λαϊκών κατοικιών (2022-12-29 00:00:00.0)
Αντιδρούν στους πλειστηριασμούς και στα μέτρα - κοροϊδία (2022-09-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ