Πέμπτη 22 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ
Μήνυμα αισιοδοξίας για την επανεκλογή βουλευτή του ΚΚΕ

Θ. Παφίλης: Μόνο με ένα ισχυρό ΚΚΕ θα βρει εμπόδια το αντιλαϊκό σχέδιο της επόμενης κυβέρνησης

Μήνυμα αισιοδοξίας για την επανεκλογή βουλευτή του ΚΚΕ στην Κοζάνη έστειλε η πολύ μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν εκατοντάδες νεολαίοι, γυναίκες, εργαζόμενοι και απόμαχοι της δουλειάς, βιοπαλαιστές αγρότες της περιοχής και αυτοαπασχολούμενοι. Χαιρετισμό απηύθυνε η Τίνα Κουζιάκη, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του Κόμματος και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας.

Ανάμεσα σε άλλα ο Θ. Παφίλης τόνισε ότι μόνο με ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ θα βρει εμπόδια στην υλοποίησή του το αντιλαϊκό σχέδιο της επόμενης κυβέρνησης, καθώς μετά τις 25 Ιούνη οι κομμουνιστές θα βρίσκονται και πάλι στην πρώτη γραμμή για να αποκρούσουν την επίθεση, αλλά και για να οργανώσουν τη λαϊκή αντεπίθεση, κάτι που έκαναν ακριβώς μετά τις εκλογές του Μάη, αυτές τις λίγες μέρες, όπως αποδείχθηκε από την Καλαμιά Κοζάνης μέχρι το λιμάνι του Πειραιά.

Αναφερόμενος στο κοινό αντιλαϊκό πρόγραμμα των ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, επεσήμανε ότι κομμάτι αυτού είναι και η συμφωνία στην προώθηση της «πράσινης μετάβασης», η οποία όπως είπε χαρακτηριστικά μετέτρεψε την Κοζάνη από ενεργειακό πεδίο σε ...ανεργιακό πεδίο. «Το έχουν συμφωνήσει, γι' αυτό κι εσείς πρέπει να συμφωνήσετε ότι πρέπει να τους παλέψουμε. Και ο καλύτερος τρόπος είναι να δυναμώσει το ΚΚΕ, να τους αιφνιδιάσουμε και σε αυτές τις εκλογές!».


Συνεχίζοντας υπογράμμισε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ διάλεξαν και διαλέγουν τους συμμάχους τους: Τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ, τους υπουργούς και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, τον Αντώναρο, τον γνωστό αντικομμουνιστή Μαραντζίδη. «Και το ΚΚΕ έχει διαλέξει συμμάχους», πρόσθεσε. «Πρώτα απ' όλα, όλους τους εργαζόμενους. Πάρα πολλούς ανθρώπους που για διαφορετικούς λόγους και συγκυρίες στήριξαν κάποτε τον ΣΥΡΙΖΑ. Ολους εκείνους τους αριστερούς και προοδευτικούς αγωνιστές που στάθηκαν όρθιοι, που παρά τις επιμέρους διαφωνίες στηρίζουν το ΚΚΕ. Και είμαστε περήφανοι για την πολιτική μας, που συσπείρωσε αυτόν τον κόσμο. Ο κορμός που μπορεί να αντιπαλέψει αυτήν την πολιτική και να συσπειρώσει τον προοδευτικό κόσμο είναι το ΚΚΕ».

Αυτό που θα κάνει τη διαφορά είναι η διατήρηση της έδρας του ΚΚΕ στην Κοζάνη!

«Τις λίγες μέρες που μένουν μέχρι τις νέες εκλογές στις 25 Ιούνη, κάνουμε τη νύχτα μέρα για να φτάσουμε το Κόμμα μας ακόμα πιο ψηλά», τόνισε από το βήμα της συγκέντρωσης η Τίνα Κουζιάκη, καθώς όπως είπε «πολύ περισσότεροι στην πόλη μας, στα χωριά του νομού μας, καταλαβαίνουν ότι αυτό που θα κάνει την επόμενη μέρα τη διαφορά είναι να διατηρηθεί η βουλευτική έδρα του ΚΚΕ στην Κοζάνη!».

Ο λαός της περιοχής, συνέχισε, καταλαβαίνει ότι τα «κοστολογημένα» προγράμματα που παρουσιάζουν τα αστικά κόμματα για τη Δυτική Μακεδονία δεν χωράνε τις ανάγκες τις δικές του. «Ο λαός της Κοζάνης ξέρει ότι την ίδια ώρα που πακτωλός δισεκατομμυρίων περνάει πάνω από τα κεφάλια του, δεν μπορούν να εξασφαλιστούν ούτε οι αναγκαίες υποδομές για την ασφαλή μετακίνησή του, όπως στην περίπτωση της γέφυρας των Σερβίων.


Γιατί αυτά τα "κοστολογημένα" προγράμματα, της απολιγνιτοποίησης και της "πράσινης ανάπτυξης", τις συνέπειές τους στα δικαιώματά του, στη ζωή του τα βίωσε από πρώτο χέρι, είτε με ανεργία, είτε με χειρότερες θέσεις εργασίας, με μετανάστευση, με ενεργειακή φτώχεια, με παραπέρα υποβάθμιση του περιβάλλοντος και των αναγκαίων υποδομών, όπως των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας.

Γι' αυτό και βλέπει ότι παρά τις εξαγγελίες όλων, τόσο της κυβέρνησης της ΝΔ όσο και των κομμάτων της "συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης" για "ανάπτυξη για όλους", για "δίκαιη μετάβαση", αυτή η ανάπτυξη δεν ήταν για όλους. Οτι η "δίκαιη μετάβαση" αποδεικνύεται δίκαιη μόνο για τους επιχειρηματικούς ομίλους που λυμαίνονται τον πλούτο της περιοχής, τόσο τον φυσικό και τις υποδομές, που χρυσοπλήρωσε ο λαός τα προηγούμενα χρόνια, όσο και τον έμψυχο, το εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό της περιοχής.

Αυτήν την ανάπτυξη ζει και ο λαός της Σιάτιστας, ο λαός της Γαλατινής, που καλείται να παραδώσει τον φυσικό του πλούτο για τα κέρδη μιας χούφτας ανθρώπων. Τα ζει ο λαός της Καλαμιάς, που ένιωσε στο πετσί του την άγρια και ωμή "επιτελικότητα" του αντιλαϊκού κράτους για να υπερασπιστεί τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

(...) Ομως, απέναντι σε όλα αυτά υπάρχει κι άλλος δρόμος. Και ο λαός της Κοζάνης ξέρει καλά ότι το ΚΚΕ με όλες του τις δυνάμεις ήταν μπροστά και απέναντι σε αυτήν τη βαρβαρότητα.

Ηταν μπροστά για να τσαλακώσουν το αφήγημα του μονόδρομου της απολιγνιτοποίησης, για να οργανώσουν αγωνιστικά τον λαό, για να μπουν εμπόδια στο έγκλημα, να ανοίξει ο δρόμος για την αξιοποίηση όλων των εγχώριων πηγών Ενέργειας, κόντρα στις δεσμεύσεις της ΕΕ. Γι' αυτό, ήταν και θα συνεχίσει να είναι μπροστά, στην υπεράσπιση της ζωής των κατοίκων της Καλαμιάς, των δεκάδων άλλων χωριών που σήμερα πλήττονται από τη βαρβαρότητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ