Πέμπτη 22 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΣΤΗ ΛΑΡΥΜΝΑ
Με τις αρχαιρεσίες τους υπερασπίζονται το Σωματείο και τον αγώνα τους

Σήμερα, Πέμπτη, στις κάλπες άλλη μια κρίσιμη μάχη για να μείνουν στις δουλειές και τα σπίτια τους

Εναν μεγάλο και καθοριστικό σταθμό στον μεγαλειώδη αγώνα που δίνουν εδώ και 4 χρόνια, αποτελούν για τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο Σωματείο τους, που πραγματοποιούνται σήμερα, Πέμπτη 22 Ιούνη, από τις 5 π.μ. έως τις 7 μ.μ.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ με τη μαζική τους συμμετοχή, με τη στήριξη του ψηφοδελτίου της «Αγωνιστικής Ενότητας Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ» καλούνται να υπερασπιστούν την ίδια την υπόσταση του Σωματείου τους και την αγωνιστική του κατεύθυνση, απέναντι στην υπονόμευση και την επίθεση του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Πρόκειται για αρχαιρεσίες που αποτελούν ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που έχουν πάρει το τελευταίο διάστημα οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, προκειμένου να ξεμπλοκάρουν τη λειτουργία του Σωματείου από τις μεθοδεύσεις των συνδικαλιστών της ΝΔ και να οργανώσουν συσπειρωμένοι τη συνέχιση του αγώνα τους.

Η μαζική λοιπόν συμμετοχή, η στήριξη της «Αγωνιστικής Ενότητας», θα είναι νίκη των ίδιων των εργαζομένων και παράλληλα θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη δύναμη μπροστά στις εξελίξεις που έρχονται. Με ένα δυνατό Σωματείο θα οργανωθεί με καλύτερους όρους η αντίσταση στις επιδιώξεις της κυβέρνησης και του νέου ιδιοκτήτη να πετάξουν έξω από το εργοστάσιο και τα σπίτια τους τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Θα δοθεί με καλύτερους όρους η μάχη για την ανανέωση όλων των συμβάσεων που λήγουν στις 15 Ιούλη, για την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των χρημάτων που τους οφείλονται.

Οι πρωτοπόροι αγωνιστές, εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, που συμμετέχουν στο μαζικό ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Ενότητας Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ», απευθύνθηκαν τις προηγούμενες μέρες πλατιά στους συναδέλφους τους, με περιοδείες στα πόστα του εργοστασίου, παρουσία στις αλλαγές βάρδιας στην πύλη, αλλά και με συζήτηση με όσο το δυνατόν περισσότερους εργαζόμενους, καλώντας τους να συνεχίσουν με την ίδια συσπείρωση και αποφασιστικότητα να στέκονται δίπλα στο Σωματείο τους.

«Με ισχυρό Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ θα ισχυροποιηθεί η υπεράσπιση των συμφερόντων μας», τονίζουν οι υποψήφιοι της «Αγωνιστικής Ενότητας» στο κάλεσμά τους, υπογραμμίζοντας ότι στόχος είναι το αποτέλεσμα της κάλπης να αποτελέσει ένα ακόμα ηχηρό μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι παραμένουν όρθιοι, ενωμένοι και αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Να θυμίσουμε ότι στις εκλογές του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας συμμετέχουν δύο ψηφοδέλτια. Αυτό της «Αγωνιστικής Ενότητας Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ», στο οποίο συμμετέχουν ως υποψήφιοι 74 συνολικά εργαζόμενοι, και αυτό μιας δήθεν «Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων», στο οποίο συμμετέχουν μόλις δύο υποψήφιοι, προερχόμενοι από τη ΔΑΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ