Πέμπτη 22 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Στις 25 Ιούνη ΚΚΕ για να ανοίξει ο δρόμος για τη ζωή που ονειρευόμαστε

«

Στις 25 Ιούνη στηρίζουμε τη δύναμη που ξέρουμε και εμπιστευόμαστε: Το ΚΚΕ. Για να ανοίξει ο δρόμος για τα δικαιώματα και τη ζωή που ονειρευόμαστε και αγωνιζόμαστε να κατακτήσουμε». Αυτό ήταν το μήνυμα της συγκέντρωσης νεολαίας που οργάνωσαν το βράδυ της Τρίτης οι Τομεακές Οργανώσεις Λάρισας της ΚΝΕ.

Στη συγκέντρωση δεκάδες μαθητές, φοιτητές και νέοι εργαζόμενοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με την Μαρία Γαβαλά, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και Γραμματέα της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ, και την Αγγέλα Τσιάτσιου, υποψήφια βουλευτή Λάρισας.

Η βραδιά συνεχίστηκε με μουσικό πρόγραμμα που πλαισίωσαν οι καλλιτέχνες Μιχάλης Χώτος, Νίκος Αλεξόπουλος, Δέσποινα Μαύρου, Ελενα Γράβαλου, Στέλιος Παπαδόντας, Δημήτρης Χαρταλάμης, Δημήτρης Κεχαγιάς, Γιάννης Παγκαίας, Βασίλης Καρμίρης, Θοδωρής Κανάκης, Τάσος Νοτόπουλος.

Σε κάθε στιγμή αγωνιστικής ανάτασης, το ΚΚΕ ήταν στην πρώτη γραμμή

Ανοίγοντας τη συζήτηση, η Αγγέλα Τσιάτσιου τόνισε μεταξύ άλλων ότι «αν κάτι αποδείχθηκε στις κρίσιμες στιγμές, είναι πως κανένα σύστημα, καμία κυβέρνηση, κανένα κράτος δεν μπορούν να είναι παντοδύναμα όταν απέναντί τους βρίσκουν αποφασισμένο τον λαό, δυνατό και οργανωμένο το εργατικό κίνημα, το φοιτητικό - μαθητικό. Και εσείς οι μαθητές, οι φοιτητές που βρίσκεστε σήμερα εδώ έχετε σημαντική πείρα. Πείρα που λέει ότι όσες φορές χαμογελάσαμε, κερδίσαμε μικρότερες και μεγαλύτερες κατακτήσεις, ήταν οι φορές που μαζί με τους κομμουνιστές εμπιστευτήκαμε τη δική μας δύναμη. Αυτό έγινε στα χρόνια της πανδημίας, όταν αντιπαλέψαμε την επιβολή της πανεπιστημιακής αστυνομίας μέσα στις σχολές, όταν δεν επιτρέψαμε να συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη».


Αφού αναφέρθηκε στο έγκλημα του ναυαγίου της Πύλου, κάλεσε τους παρευρισκόμενους να απευθύνουν τις ερωτήσεις τους και να καταθέσουν τον προβληματισμό τους για ό,τι τους απασχολεί. Σε αυτό το πλαίσιο έγιναν ερωτήσεις για το αν μπορούν να νικήσουν σήμερα οι αγώνες, αν είναι εφικτά αυτά που λέει το ΚΚΕ, για το αν θα ήταν ίδια μία κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας με μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΚΚΕ φωτίζει και ανοίγει τον δρόμο της ανατροπής

Απαντώντας στα παραπάνω, η Μαρία Γαβαλά επισήμανε μεταξύ άλλων: «Αντίπαλό του διαχρονικά και τώρα και αύριο, το ΚΚΕ έχει αυτούς που σας κλέβουν τον πλούτο. Γι' αυτό και δεν σας βλέπουμε ως ψηφοφόρους, έτσι γενικά, που πρέπει να σας πείσουμε για μια ψήφο. Σας βλέπουμε ως αγωνιζόμενους ανθρώπους, που μπορείτε να πάρετε τη ζωή σας στα χέρια σας, παλεύοντας μέσα από τις γραμμές του κινήματος, ώστε αυτή η μία και μοναδική ζωή μας να γίνεται καλύτερη. Αυτούς εμείς τους ονομάζουμε καπιταλιστές, κι είναι οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες. Αυτοί λοιπόν είναι ο αντίπαλος του ΚΚΕ. Αυτοί έχουν διάφορους βοηθούς, με πιο βασικούς τις διάφορες κυβερνήσεις. Που αποτελούνται από κόμματα. Σαν αυτά που προκλητικά σας ζητάνε να τους ψηφίσετε, που σας υπόσχονται ό,τι έχετε ανάγκη να ακούσετε, τις προεκλογικές πάντα περιόδους, και όλο το υπόλοιπο διάστημα απουσιάζουν εκκωφαντικά από την καθημερινότητά σας, ενώ συχνάζουν στα "μεγάλα σαλόνια". Τέτοιοι είναι εδώ η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Και τους ξεχωρίζουμε γιατί κυβερνήσανε πολλά χρόνια και ευθύνονται καταρχάς για το χάλι σήμερα. Από αυτήν τη σκοπιά είναι αντίπαλος του ΚΚΕ όλα αυτά τα κόμματα γιατί προκειμένου να γίνονται κυβέρνηση υλοποιούν πολύ αντιδραστικά πράγματα, που μας δυσκολεύουν τη ζωή (...) Μόνο το ΚΚΕ έχει ριζικά διαφορετική αντίληψη για τα πράγματα, με κριτήριο τι συμφέρει τον εργαζόμενο, τον νέο άνθρωπο, με βάση την εποχή που ζούμε.


Τους ενοχλεί το ΚΚΕ γιατί είναι το μόνο που είναι απέναντί τους, ταξικά απέναντί τους, στην καθημερινότητα, για να δημιουργούνται εστίες αγώνα και αντίστασης, απέναντι στην πολιτική τους. Για να βγαίνει μπροστά "ο λαός που σώζει τον λαό" όπως έδειξε και τα τελευταία χρόνια, αλλά όπως δείχνει και η πλούσια ιστορία της ταξικής πάλης στη χώρα μας. Φοβούνται το ΚΚΕ, γιατί ξέρουν ότι το ποιος έχει το πάνω χέρι αλλάζει, δεν είναι στατικό. Φοβήθηκαν στα Τέμπη, φοβούνται για καθετί "παραμικρό" μπορεί να φαίνεται σε εσάς, όπως η ανάκληση μιας απόλυσης, όπως μια μαθητική διαδήλωση, όπως οι αγροτικές αγώνες. Καθετί που ταρακουνά τα "λιμνάζοντα νερά" και δείχνει έναν άλλο δρόμο. Φοβούνται καθετί που εντάσσεται στον δρόμο της ανατροπής, που αυτόν πρέπει να βαδίσουμε για να μπορούμε "ως λαός, να σώσουμε τον λαό", να παλεύουμε για τη ζωή μας δηλαδή». Τόνισε ακόμη ότι «στις 25 Ιούνη κρίνεται, μεταξύ άλλων, το δυνάμωμα του δρόμου της αντιπολίτευσης για όλα όσα μας αφορούν, μας προβληματίζουν, αλλά δεν μας αφοπλίζουν. Δυναμώνοντας το ΚΚΕ, δυναμώνετε αυτήν τη φωνή, αυτόν τον αγώνα, αυτόν τον δρόμο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο λαός σώζει τον λαό απέναντι στο «επιτελικό κράτος» που μας πνίγει στον βωμό των κερδών (2023-09-26 00:00:00.0)
Εστειλε μήνυμα εκλογής κομμουνιστή βουλευτή στον νομό! (2023-05-16 00:00:00.0)
Είμαστε ήδη νικητές (2013-08-10 00:00:00.0)
Εκδήλωση για την ίδρυση του ΚΚΕ (2011-11-29 00:00:00.0)
Το ΚΚΕ δίπλα τους (2008-09-16 00:00:00.0)
Προσφέρουν τη ζωή τους και πάλι το θεωρούν... ελάχιστο! (2001-05-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ