Τρίτη 9 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Κύπελλο χρώματος... κόκκινου

Τα πανηγύρια έχουν αρχίσει για τους ερυθρόλευκους

Sportidea

Τα πανηγύρια έχουν αρχίσει για τους ερυθρόλευκους
Από το 1997 χωρίς τη γεύση της κατάκτησης κάποιου τροπαίου ήταν πολλά για να παρατείνουν τη δίψα των «ερυθρολεύκων». Μέσα στο «σπίτι» τους (ΣΕΦ) και με αντίπαλο το Μαρούσι δε θα μπορούσε να το χάσει. Η επικράτηση στον τελικό με 74-66 επί του Αμαρουσίου μπορεί να ήρθε πιο δύσκολα από ό,τι περίμεναν αλλά ωστόσο έδωσε το έναυσμα για πανηγυρισμούς σε τεχνική ηγεσία και φιλάθλους. Μάλιστα, ο Λευτέρης Σούμποτιτς μέσα στο... μεθύσι των πανηγυρισμών έκανε και μια αποκάλυψη. Αφιέρωσε το τρόπαιο στην περιοχή της παλιάς Κοκκινιάς, τόπος όπου γεννήθηκε η μητέρα του και ήταν ένας από τους βασικότερους λόγους που αποφάσισε πριν κάμποσα χρόνια να έρθει στη χώρα μας. Κατά τα αλλά, ο «Πίξι» ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος για το πρώτο Κύπελλο Ελλάδας που μπαίνει στη συλλογή του ως προπονητής, ενώ έδωσε τα εύσημα στο Μαρούσι θεωρώντας το «άξιο αντίπαλο»

Στην αντίπερα όχθη ο Κώστας Πετρόπουλος έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του για την παρουσία τους στον τελικό, ενώ απέμεινε και τα εύσημα τόσο στον Ολυμπιακό όσο και στον τεχνικό του.

Στον αγωνιστικό τομέα το Μαρούσι αποδείχτηκε σκληρός αντίπαλος για τον Ολυμπιακό, αφου μέχρι το 33` ήταν μέσα στο παιχνίδι, ενώ είχε βρεθεί μπροστά στο σκορ με 8 πόντους (32-24 στο 16`) και 41-37 (στο 24`). Το ξεπέρασμα του άγχους από τους «ερυθρόλευκους» σε συνδυασμό με το ανέβασμα της απόδοσης τού Φορντ αλλά και του Τόμιτς, ο Ολυμπιακός άρχισε να αλλάζει τις ισορροπίες του αγώνα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μπουντούρης 3, Παπαλουκάς 11, Ρισασέ 6, Αμανατίδης 8, Φορντ 24, Φόρεστ 4, Ντε Μιγκέλ 8, Φέμερλινγκ 2, Τόμιτς 8, Παπανικολάου.

ΜΑΡΟΥΣΙ: Φαλέκας, Κορωνιός 11, Κοχ 19, Μπερκ 11, Κόνλον 11, Ολιβερ 7, Σπανούλης 3, Μαρμαρινός 1, Μασλαρινός, Μανωλόπουλος 3.

ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ
Ενα ερωτηματικό...

Τελικά ποιος ο λόγος; Αυτό ήταν το ερώτημα που απασχόλησε όσους βρήκαν το... κουράγιο να δουν τον τελικό της παρηγοριάς, όπως λέγεται, όπου ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Πανελληνίου με 81-71. Βλέπετε, μπορεί στο πρωτάθλημα ή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ο μικρός τελικός να έχει κάποια αξία (βαθμολογική θέση ή αίγλη της θέσης) όμως στο Κύπελλο μάλλον δεν αποσκοπεί πουθενά. Πάντως, το θέμα για το «τριφύλλι» ήταν το επεισόδιο του Ομπράντοβιτς και του Σάντεζ, αν φυσικά έγινε, αφού ο «Ζοτς» το αρνήθηκε. Πάντως, ο Σάντεζ ήταν εκτός δεκάδας (σε παιχνίδι χωρίς σημασία) ενώ όπως δείχνουν τα πράγματα τελειώνει το μέλλον του στους πρωταθλητές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ