Σάββατο 24 Ιούνη 2023 - Κυριακή 25 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λαθροχειρίες Αυγενάκη

Το κλειστό προπονητήριο του ΟΑΚΑ
Το κλειστό προπονητήριο του ΟΑΚΑ
Την πολιτική υποχρηματοδότησης και εγκατάλειψης του σχολικού αθλητισμού, των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού, των υποδομών κ.λπ. διαχρονικά από τις κυβερνήσεις - της ΝΔ συμπεριλαμβανομένης - τα οποία έχουν οδηγήσει σε ασφυξία τα σωματεία και βάζουν εμπόδια στην πρόσβαση του λαού και της νεολαίας στην άθληση, ανέδειξε ανάμεσα σε άλλα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε άρθρο του στην ιστοσελίδα gazzeta.gr. Η πραγματικότητα που περιγράφηκε στο άρθρο προφανώς «τσαλάκωσε» την εικόνα που επιχειρεί να πλασάρει ο τέως υφυπουργός Αθλητισμού της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος επιχείρησε να απαντήσει στο άρθρο του Δ. Κουτσούμπα.

Προσπαθώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις, ο Λ. Αυγενάκης παραθέτει ποσά που έδωσε η κυβέρνηση της ΝΔ για τον αθλητισμό και τις υποδομές, δεν λέει όμως κουβέντα για τις απαράδεκτες εικόνες που αποτυπώνουν την πραγματική κατάσταση των προπονητηρίων, για τους κουβάδες για τα νερά που στάζουν στο κλειστό προπονητήριο στο ΟΑΚΑ στο σκάμμα, τα κρεμασμένα πανιά από το ταβάνι που στάζει στο ΣΕΦ, την άθλια κατάσταση σε κουλουάρ σε Ηράκλειο, Καυταντζόγλειο κ.ο.κ.

Την ίδια στιγμή, ο Λ. Αυγενάκης επιχειρεί λαθροχειρία σε βάρος του ΚΚΕ, λέγοντας ότι δεν ψήφισε το άρθρο 6 του ν. 4726/2020, περί συμμετοχής εκπροσώπου των αθλητών και των προπονητών με ψήφο στα ΔΣ των Ομοσπονδιών. Επειδή όμως η μισή αλήθεια είναι ένα ολόκληρο ψέμα, ο Λ. Αυγενάκης αποκρύπτει ότι σε αυτό το άρθρο περιλαμβανόταν η διάταξη (παρ. 7) που όριζε θητείες και όρια ηλικίας για τις αρχαιρεσίες των Αθλητικών Ομοσπονδιών, κάτι που έβρισκε το ΚΚΕ αντίθετο και ήταν ο λόγος που το καταψήφισε. Μάλιστα, το ΚΚΕ στη συνεδρίαση της Ολομέλειας τότε είχε ξεκαθαρίσει μέσω του ειδικού αγορητή του, Μ. Συντυχάκη: «Εμείς δεν βάζουμε κανένα ζήτημα ότι δεν έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στις διοικήσεις των αθλητικών οργάνων. Ποτέ δεν το είπαμε αυτό», ενώ είχε τονίσει ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού εργαλειοποιεί τους αθλητές, προσπαθώντας να τους μετατρέψει σε πολιορκητικό κριό του αθλητικού «εκλογομαγειρέματος» που αντιπροσωπεύει ο συγκεκριμένος νόμος. Φυσικά, αυτά τα γνωρίζει ο Λ. Αυγενάκης, γιατί ήταν παρών στη συζήτηση, θα μπορούσε να έχει ρίξει μια ματιά στα πρακτικά για να μην πιάνεται αδιάβαστος...

Οσο για τα κλειστά γυμναστήρια της Παιανίας, που λέει ότι ετοιμάζεται να τα «αναστήσει», ας θυμίσουμε ότι ήταν το ανέκδοτο της φετινής χρονιάς για τον κόσμο του στίβου. Αλήθεια, πόσες κορδέλες έχουν κοπεί στην Παιανία από το 2004 και μετά; Μάλλον περισσότερες κι απ' αυτές του Μετρό της Θεσσαλονίκης...

«Ο κ. Αυγενάκης φαίνεται ότι έχει τη μύγα...»

Απαντώντας στα όσα έγραψε ο Λ. Αυγενάκης, ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Πομάσκι δήλωσε:

«Λυπάμαι, αλλά ο κ. Αυγενάκης φαίνεται ότι έχει τη μύγα...

Οσο και να προσπαθεί, δεν μπορεί να μας πείσει. Τουλάχιστον εμάς, που είμαστε κάθε μέρα μέσα στα γήπεδα και έχουμε μάτια και βλέπουμε.

Ας μας πει λοιπόν: Πόσα στάδια στην Αττική είναι έτοιμα να υποδεχτούν επίσημους αγώνες και διοργανώσεις;

Υποσχέσεις έχουμε φάει με το κουτάλι. Κουστούμια έχουμε βάλει πολλές φορές για να βγάλουμε φωτογραφίες με την κορδέλα. Λεφτά χαλάσαμε, αλλά δεν έχουμε στάδια, έχουμε χωράφια. Τουλάχιστον να τα σπείρουμε, αν δεν μπορούμε να τα γεμίσουμε με αθλητές.

Δεν μπορεί να μας κοροϊδεύει.

Μπορεί όμως να πάει στη ΓΓΑ και να μετρήσει τα σωματεία και τα παιδιά φέτος. Θα τα βρει λιγότερα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πολύμορφες δράσεις κατά του νέου αθλητικού νομοσχεδίου (2021-12-17 00:00:00.0)
Νισάφι πια... (2021-05-26 00:00:00.0)
Νέες αντιδράσεις για τις κατηγορίες Αυγενάκη (2020-10-30 00:00:00.0)
Η ...θεωρία του χάους και οι πραγματικές αιτίες (2020-10-24 00:00:00.0)
Συνάντηση Αυγενάκη - Καπράλου (2020-06-16 00:00:00.0)
Στόχος η χειραγώγηση του αθλητισμού και των Ομοσπονδιών (2019-11-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ