Σάββατο 24 Ιούνη 2023 - Κυριακή 25 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΜΠΟΥΛΙΔΗΣ
Βάζουμε τα δυνατά μας, για ΚΚΕ τρίτο κόμμα στη Θεσσαλονίκη!

RIZOSPASTIS

Τις τελευταίες ώρες, μέχρι την Κυριακή, δεν σταματάμε ούτε λεπτό την προσπάθεια να ανέβει ακόμα πιο ψηλά το ΚΚΕ, το μοναδικό αυθεντικό στήριγμα για τον λαό, σε ψήφους, ποσοστά και βουλευτές, τόνισε στον χαιρετισμό του ο Βασίλης Τομπουλίδης, υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Και πρόσθεσε: «Εγινε ένα βήμα στις 21 του Μάη, με την άνοδο του ΚΚΕ σε ποσοστά και ψήφους. Και εδώ, στη Θεσσαλονίκη, όπου το ΚΚΕ αύξησε τα ποσοστά του πάνω από 2% και κερδίσαμε 12.400 παραπάνω ψήφους από το 2019, άνοδο 33% δηλαδή!

Πάμε τώρα να κάνουμε τα επόμενα βήματα, να κάνουμε το άλμα! Ναι, πάμε να βάλουμε τα δυνατά μας για να είναι στις 25 Ιούνη το ΚΚΕ τρίτο κόμμα στη Θεσσαλονίκη, να συμβάλουμε στην προσπάθεια για εκλογή και δεύτερου βουλευτή στην Α' Θεσσαλονίκης!

Γι' αυτό, δεν αφήνουμε ώρα χαμένη.

Να μην αφήσουμε σπίτι, δρόμο, γειτονιά, πλατεία, χώρο δουλειάς, μικρομάγαζο που να μη φτάσει το κάλεσμά μας, παντού με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι.

Γιατί χρειάζεται πιο δυνατό ΚΚΕ, για να είναι ακόμα πιο δυνατό το αντίπαλο δέος. Οι εργαζόμενοι της πόλης μάς ξέρουν και έζησαν ότι οι κομμουνιστές μπήκαν μπροστά, οργάνωσαν - στήριξαν κάθε αγώνα διεκδίκησης. Από τις μεγάλες απεργιακές μάχες και συγκεντρώσεις στις 6 Απρίλη του προηγούμενου χρόνου, μέχρι τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη πριν λίγους μήνες. Για να αναδειχθούν τα πραγματικά αίτια και οι υπεύθυνοι, κάτι που συμπυκνώθηκε στο σύνθημα που τράνταξε την πόλη: "Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας".

Μπαίνουμε μπροστά σε κάθε εργατικό - λαϊκό αγώνα

Μπαίνουμε στην πρώτη γραμμή για την υπογραφή ΣΣΕ σε χώρους δουλειάς, όπως στον ΟΑΣΘ, για αυξήσεις στους μισθούς αλλά και πιο ασφαλείς συνθήκες εργασίας.

Για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο, αλλά και στην καθαριότητα στον δήμο Θεσσαλονίκης, που μετρά εκατοντάδες εργατικά "ατυχήματα".

Είμαστε μπροστά σε κάθε εργατικό αγώνα που αναπτύχθηκε στην πόλη μας, ενάντια στην εργοδοσία στη "Μαλαματίνα" και σε άλλα εργοστάσια, στην ΕΥΑΘ ενάντια στην παραπέρα εμπορευματοποίηση του νερού, στο πολύπαθο έργο της κατασκευής του Μετρό για μόνιμη δουλειά, στα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική ενάντια στις απολύσεις συνδικαλιστών και άλλων εργαζομένων, για να παρθούν πίσω.

Πρωτοστατούμε στα βήματα που γίνονται για την οργάνωση των εργαζομένων, με την ίδρυση νέων κλαδικών αλλά και επιχειρησιακών σωματείων σε μεγάλες εταιρείες νέων τεχνολογιών, αλλά και σε άλλους κλάδους.

Είμαστε περήφανοι για τις σκληρές μάχες που δώσαμε μέσα στην πανδημία οι κομμουνιστές υγειονομικοί και άλλοι πρωτοπόροι, διεκδικώντας προσλήψεις, μηχανήματα, ΜΕΘ, την επαναλειτουργία του Λοιμωδών και του "Παναγία".

Συνεχίζουμε τη μάχη για δημόσια, δωρεάν Παιδεία, με δικαιώματα και αξιοπρέπεια σε κάθε χώρο μόρφωσης.

Λιώσαμε τους πάτους των παπουτσιών μας για να σώσουμε κάθε λαϊκό σπίτι από τα νύχια των "κορακιών" από τα funds και τις τράπεζες, σε κάθε γειτονιά, όπως κάναμε στην Τούμπα, στις Συκιές, στην Καλαμαριά, στα Βασιλικά. Και θα συνεχίσουμε!

Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που έχει ανάγκη η πόλη μας, για να μην πνίγονται οι άνθρωποι και να μην καταστρέφονται περιουσίες, όπως στην Πολίχνη, στις Συκιές και αλλού. Τα αναγκαία έργα αντισεισμικής θωράκισης, ιδιαίτερα στα σχολεία, στο ΑΠΘ, στα νοσοκομεία και σε άλλα δημόσια κτίρια, τα έργα αντιπυρικής προστασίας και την οικολογική ανόρθωση του μοναδικού πνεύμονα πρασίνου της πόλης μας, του Σέιχ Σου. Κι ας μην είναι "επιλέξιμα" όλα αυτά τα έργα από το Ταμείο Ανάκαμψής τους και από την ΕΕ τους. Να τα χαίρονται (...) Αυτοί με τα κέρδη των λίγων, εμείς με τις ζωές των πολλών.

Τις ζωές των πολλών υπερασπιστήκαμε και θα συνεχίσουμε, στους αγώνες για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, για την προστασία του περιβάλλοντος και των ελάχιστων ελεύθερων χώρων της πόλης μας, ενάντια στην καύση απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ, για τη δυσοσμία στον Εύοσμο, για την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου στην Καλαμαριά και του χώρου της ΔΕΘ.

Είμαστε περήφανοι για τη μάχη που δώσαμε και δίνουμε για να μη μετατραπεί η πόλη μας και ιδιαίτερα το λιμάνι της σε ορμητήριο για τα εγκληματικά σχέδια του ΝΑΤΟ, των Αμερικανών και όλων των κυβερνήσεών μας, που μας εμπλέκουν σε ακόμα έναν πόλεμο για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών στην Ουκρανία, με μπροστάρηδες τα μέλη της ΚΕ και νεότερους συντρόφους μας που κράτησαν παλικαρίσια στάση ενάντια στην καταστολή, στις συλλήψεις, στα κρατητήρια και στα δικαστήρια.

Με καθαρό μυαλό και φλογισμένη καρδιά μέχρι την τελευταία ώρα, πριν κλείσουν οι κάλπες την Κυριακή, συνεχίζουμε, όπως ξέρουμε καλά, χωρίς να υπολογίζουμε κόπο και χρόνο, δεν χαρίζουμε κανέναν, καμία ψήφος χαμένη, κάθε ψήφος στο ΚΚΕ - βόλι στην καρδιά του συστήματος. Πάμε δυνατά, μια ανάσα ακόμα, για να πάρει πολλές ανάσες ο λαός μας από τις 26 Ιούνη, με ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ