Τρίτη 27 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΒΑΝΙΑ
«Στον αέρα» η ορκωμοσία Μπελέρη

Αμφίβολη είναι η - κανονικά προγραμματισμένη για σήμερα - ορκωμοσία του νέου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, καθώς χτες απορρίφτηκε νέο αίτημα για την αποφυλάκισή του.

Συγκεκριμένα, αλβανικό δικαστήριο απέρριψε το αίτημα των συνηγόρων του Μπελέρη να του χορηγηθεί έστω ειδική άδεια, προκειμένου να παραστεί στη σχετική τελετή. Σύμφωνα με ΜΜΕ, το αίτημα απορρίφθηκε ξανά με την αιτιολογία ότι ο κατηγορούμενος κρίνεται ύποπτος φυγής. Αντίστοιχη δικαστική απόφαση είχε εκδοθεί και την Τρίτη 20 Ιούνη.

Θυμίζουμε ότι ο Φρ. Μπελέρη συνελήφθη στις 12 Μάη με την κατηγορία της απόπειρας εξαγοράς ψήφων, μόλις δυο μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές της 14ης Μάη. Ωστόσο, στις εκλογές επικράτησε και αναδείχτηκε νέος δήμαρχος Χειμάρρας.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας με ανακοίνωσή του προχώρησε σε καταγγελία της απόρριψης, σημειώνοντας ότι «στόχος των αλβανικών Αρχών είναι να του στερήσουν, δίχως τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση και χωρίς καν να έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, το αξίωμα του δημάρχου, στο οποίο τον εξέλεξαν με δημοκρατικές διαδικασίες οι πολίτες της περιοχής». «Ούσα υποψήφια για ένταξη στην ευρωπαϊκή οικογένεια, η Αλβανία θα πρέπει να σέβεται το κράτος δικαίου και το τεκμήριο της αθωότητας», καταλήγει το ΥΠΕΞ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ