Τρίτη 9 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ
Η μεγάλη πρόκληση

Φόρτωσαν το... όνειρο στις βαλίτσες τους, έκλεισαν το «μάτι» στην ιστορία τους και αναχώρησαν για το μεγάλο ραντεβού. Οι παίχτες και ο προπονητής του Παναθηναϊκού, βρίσκονται από χτες στην Ισπανία και συγκεκριμένα στη Βαρκελώνη προκειμένου σήμερα να δώσουν τον πιο καθοριστικό αγώνα τους στο πλαίσιο του Τσάμπιονς Λιγκ. Στις 21.45 (ΜΕΓΚΑ) οι «πράσινοι» θα κληθούν να αντιμετωπίσουν για δεύτερη φορά στην προημιτελική φάση την Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου», έχοντας ως ηθικό αλλά και ουσιαστικό συμπαραστάτη στην προσπάθειά τους να κατακτήσουν το πολυπόθητο εισιτήριο που οδηγεί στα ημιτελικά, το υπέρ τους 1-0 της «Λεωφόρου».

Ο προπονητής του «τριφυλλιού» Σέρτζιο Μαρκαριάν, δήλωσε χτες ότι «τα παιδιά του Παναθηναϊκού είναι έτοιμα να πολεμήσουν για να χαρίσουν στην ομάδα την πρόκριση. Αυτό βέβαια δε θα είναι εύκολο αφού το "Καμπ Νου" είναι εξαιρετικά δύσκολη έδρα και η Μπαρτσελόνα πολύ μεγάλη ομάδα. Ομως ξέρουμε να αντιδράμε στην πίεση. Εχουμε δύο στόχους. Ο πρώτος είναι λίγο μακριά, αλλά ο άλλος είναι στα χέρια μας. Μπορεί οι υπόλοιποι να μας βλέπουν σαν την πιο αδύνατη ομάδα, αλλά ο Παναθηναϊκός έχει και τη δύναμη και την ιστορία». Στη συνέχεια, ο Ουρουγουανός τεχνικός τόνισε πως σκοπός των «πρασίνων» είναι να πετύχουν γκολ ούτως ώστε να δυσκολέψουν το έργο των αντιπάλων τους, ενώ επισήμανε πως όλοι στο στρατόπεδο του «τριφυλλιού» θέλουν να επιστρέψουν με τη νίκη. Πάντως, ο Σέρτζιο Μαρκαριάν «αποκάλυψε»: «Θα παίξουμε κλειστά, γιατί η Μπαρτσελόνα έχει πολύ καλούς επιθετικούς που αν τους δώσουμε χώρο θα φτάσουν πιο εύκολα στο γκολ». Οσον αφορά στους παίχτες του Παναθηναϊκού όλοι δείχνουν «ετοιμοπόλεμοι» εκτός από τους Γιάρνι (ίωση), Λυμπερόπουλο (ίωση) και Μικάελσεν (προέρχεται από πρόβλημα στους προσαγωγούς) που η συμμετοχή τους είναι αμφίβολη.

Από την άλλη πλευρά, στο στρατόπεδο της Μπαρτσελόνα επικρατεί αισιοδοξία για την πρόκριση στην ημιτελική φάση, καθώς όλοι πιστεύουν πως ο Παναθηναϊκός, του οποίου καλύτερο στοιχείο θεωρούν την αντεπίθεση, δε θα μπορέσει να αντέξει στην «ατμοσφαιρική» πίεση αλλά και στην «καυτή» επιθετική τους γραμμή. Ο τεχνικός των «μπλαουγκράνα», Τσαρλς Ρέσακ δήλωσε πως σκοπεύει να παρατάξει την ομάδα του με τέσσερις επιθετικούς, ενώ όπως ανέφερε: «Ο Ριβάλντο δεν είναι 100% έτοιμος λόγω τραυματισμού, όμως θέλει να παίξει». Στο μεταξύ, ο ίδιος τόνισε πως σκοπός της ομάδας του είναι: «Να βάλουμε πολλά γκολ και νωρίς για να μην αγχωθούμε» και κατέληξε λέγοντας: «Αν περάσουμε τον Παναθηναϊκό, κανείς δε θα πει ότι είναι μεγάλο κατόρθωμα και μετά από δύο χρόνια δε θα το θυμούμαστε. Ομως, αν αποκλειστούμε θα είναι αποτυχία».

Στο άλλο σημερινό παιχνίδι στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ η Μπάγερ Λεβερκούζεν υποδέχεται τη Λίβερπουλ (21.45).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ