Σάββατο 8 Ιούλη 2023 - Κυριακή 9 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Γιάννης Αλεξάνδρου - Διαμαντής
Γιάννης Αλεξάνδρου - Διαμαντής
ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των ΦΩΤΗ ΣΓΟΥΡΟΥ, ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΓΡΗΓΟΡΑΤΟΥ (Αστραπόγιαννου) (φωτ.), ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΜΑΤΙΑΤΟΥ (Ρήγα), ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗ, ΗΛΙΑ ΚΟΥΓΙΑΝΟΥ, ΑΤΖΟΥΛΕΤΑΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗ, ΔΙΟΝΥΣΙΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΤΟΥ (φωτ.), και άλλων κομμουνιστών μαχητών του ΔΣ Κεφαλονιάς, προσφέρω το ποσό των 500 ευρώ, ως τέταρτη δόση, για την κατασκευή των μνημείων του ΔΣΕ.

Μιχάλης Παπ.

***

ΦΩΤΟ

Πέρασε ένας χρόνος χωρίς εσένα. Μας λείπεις και συχνά φανταζόμαστε τι θα μας έλεγες, στα μικρά και στα μεγάλα της ζωής μας. Στη μνήμη του σ. ΓΙΑΝΝΗ ΝΟΤΑΚΗ, πιστού και αταλάντευτου κομμουνιστή μέχρι το τέλος της ζωής του, η αδελφή του, ο γαμπρός και τα ανίψια του προσφέρουν το ποσόν των 100 ευρώ στο τιμημένο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Λόφου Αξιωματικών Περιστερίου.

***

ΦΩΤΟ

Την Κυριακή 9 Ιούλη και ώρα 10 π.μ., στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Αγία Βαρβάρα Αττικής, πραγματοποιείται το ετήσιο μνημόσυνο του ΗΡΑΚΛΗ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ. Στη μνήμη του τα εγγόνια και τα δισέγγονά του προσφέρουν στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αγίας Βαρβάρας.

***

ΦΩΤΟ

Στις 31/5/2023 «έφυγε» από τη ζωή ο αδερφός μας ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΣΧΟΣ, πιστός οπαδός, σε όλη του τη ζωή, του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Στη μνήμη του προσφέρουμε στο Κόμμα 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Αγίας Βαρβάρας.

Ελένη - Φίλιππας

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη της ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΜΗΤΣΙΑΚΟΥ και του ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΜΗΤΣΙΑΚΟΥ, από την Αιανή Κοζάνης, ο γιος τους Γιώργος, η νύφη τους Σοφία και τα εγγόνια τους Αστέριος και Χριστίνα προσφέρουν στο ΚΚΕ 170 ευρώ για την ενίσχυσή του.

***

ΦΩΤΟ 3

Ο σύντροφος Συγούρος Διονύσης προσφέρει στη μνήμη των αγαπημένων συντρόφων ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ (φωτ.), ΡΙΚΟΥ ΤΟΤΑ, ΜΑΝΟΥΡΑ ΓΙΩΡΓΟΥ (φωτ.), ΘΕΟΔΟΣΗ ΗΛΙΑ (φωτ.), ΡΙΚΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ, το ποσό των 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Γαλάρου Ζακύνθου.

ΜΑΝΟΥΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΑΝΟΥΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΡΟΥΛΛΙΝΟΥ, που «έφυγε» πρόωρα από κοντά μας, μέλη της ΤΟ Εκπαιδευτικών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ προσφέρουν στο Κόμμα το ποσό των 1.855 ευρώ και εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στους γονείς του και στην αδελφή του και συντρόφισσά μας Αιμιλία.

  • Στη μνήμη του συντρόφου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΡΟΥΛΛΙΝΟΥ, ο οποίος «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή, φίλοι και μέλη του ΚΚΕ προσφέρουν 185 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Ταύρου

***

ΦΩΤΟ

Η Θεοδώρα Αγάντα προσφέρει 50 ευρώ, μέσω της ΤΕ Κοζάνης, στη μνήμη της πολυαγαπημένης ΣΟΦΙΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΟΥ, η οποία «έφυγε» πριν από λίγες μέρες από τη ζωή. Η αγαπημένη μας Σοφία, σύζυγος του συντρόφου και αγωνιστή Μιχάλη Γαβριηλίδη, ήταν πάντα στο πλευρό του Κόμματος και στήριγμα στη διάδοση και δράση του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ στην Κοζάνη.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της ΑΡΤΕΜΟΥΛΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ - ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ, συμπεθέρας μου, που «έφυγε» από τη ζωή στις 25/6/23, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια και προσφέρω μέσω ΚΟΒ «Ριζοσπάστη» του ΚΚΕ, στην εφημερίδα μας, 30 ευρώ.

Χαρίκλεια Παπαελευθερίου

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αξέχαστου στρατηγού του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ) ΓΙΑΝΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ (Διαμαντή), που φέτος συμπληρώνονται 73 χρόνια από τότε που έχασε τη ζωή του στη μάχη στα Μάρμαρα Φθιώτιδας, ενώ ακόμα και νεκρός δημιουργούσε δέος και φόβο στους αντιπάλους του (όταν ο κυβερνητικός στρατός βρήκε το πτώμα του, κάποιοι θέλησαν να του κόψουν το κεφάλι για να το διαπομπεύσουν, αλλά ο διοικητής τούς είπε: «Αφήστε τον. Μας ξεφτίλισε ζωντανός, μη μας ξεφτιλίσει και νεκρός»), προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Παλίκης - Κεφαλονιάς.

ΗΛΙΑΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ
ΗΛΙΑΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ
Βιτζέντζος Χαριτάτος - Τυπάλδος

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της πολυαγαπημένης μας μάνας και γιαγιάς ΚΥΡΙΑΚΗΣ (Κούλας) ΚΑΚΟΥΛΙΔΟΥ, η οποία «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή, προσφέρουμε στην ΚΕ του ΚΚΕ το ποσό των 700 ευρώ.

Οι κόρες της, Σόνια - Χρύσα, και τα εγγόνια της, Κατερίνα-Γιώργος - Αρχοντής

  • Στη μνήμη της πολυαγαπημένης μας αδελφής ΚΥΡΙΑΚΗΣ (Κούλας) ΚΑΚΟΥΛΙΔΟΥ, από το Θρυλόριο Κομοτηνής, προσφέρουμε στο τιμημένο ΚΚΕ το ποσό των 530 ευρώ μέσω της ΚΟ Ροδόπης.

Τα αδέρφια της, Μαρίκα - Ανέστης - Νικολέτα, και ο ανιψιός της, Δημήτρης Μαβίδης - Πέσιτς

***

Η ΠΕΣΑΘΕΑ, στη μνήμη του αγωνιστή ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΑΣΙΩΤΗ, προσφέρει 100 ευρώ έναντι στεφάνου στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

***

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αμαρουσίου και γύρω Δήμων εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στον συνάδελφο Θωμά Κατσαρό (μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου) και στην οικογένειά του για τον πρόωρο χαμό του γιου του, ΘΟΔΩΡΗ.

Αντί για στεφάνι προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

Συμπληρώθηκαν δύο μήνες από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο ΣΑΡΑΝΤΗΣ (Σάκης) ΜΑΡΚΟΥ από την Αθήνα, μετανάστης στις ΗΠΑ, ψηφοφόρος του Κόμματος όπως ο ίδιος δήλωνε. Στη μνήμη του ο ξάδερφός του, Χαρίλαος Ρούσης, προσφέρει για τις εκλογικές ανάγκες του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ανατολικών Συνοικιών Βόλου 50 ευρώ.

***

Σύντροφοι και φίλοι του ΚΚΕ προσφέρουν στο Κόμμα το ποσό των 250 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Ταύρου, στη μνήμη του συντρόφου Κ. ΖΩΓΡΑΦΟΥ, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή πριν δύο μήνες.

***

Στη μνήμη των γονιών μας, ΦΑΝΗ και ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΦΛΑΜΙΑΤΟΥ, προσφέρουμε το ποσό των 100 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Σάμης για την ενίσχυση του Κόμματος.

Τα παιδιά τους

ΠΑΠΑΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΑΠΑΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ
***

Στη μνήμη των γονιών μας, ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ και ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ, προσφέρουμε 300 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Σάμης, για τις ανάγκες της εκλογικής περιόδου.

Τα παιδιά τους

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΠΑΝΤΕΛΗ ΒΛΑΖΑΚΗ, ο οποίος έμεινε πιστός στο ΚΚΕ μέχρι τον πρόωρο θάνατό του. Η σύζυγός του Αλέκα και τα παιδιά του, Γιώργος, Ελένη και Απόστολος, προσφέρουν στο ΚΚΕ το ποσό των 300 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Ο Αλέξανδρος Παπακωνσταντίνου και η σύζυγός του, Σταματία Χαδεμένου, προσφέρουν 200 ευρώ στη μνήμη του πατέρα τους, ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, πρωτοπόρου εκπαιδευτικού και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, μέλους της ΠΕΑΕΑ, ο οποίος παρέμεινε πιστός στις αρχές του ΚΚΕ μέχρι την τελευταία του στιγμή.

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν 10 χρόνια από τον θάνατο του συντρόφου ΚΩΣΤΑ ΛΥΚΟΥ από τη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης. Ο σύντροφος Κώστας ήταν μέλος του Κόμματος και αταλάντευτος μαχητής για μια καλύτερη ζωή, μια καλύτερη κοινωνία. Νέος ακόμα εντάχθηκε στη Νεολαία Λαμπράκη και για τη δράση του συνελήφθη και εξορίστηκε στα χρόνια της δικτατορίας. Στα χρόνια που ακολούθησαν συνέχισε τη συνδικαλιστική δράση του στο εργατικό και αγροτικό κίνημα, αλλά και στην Τοπική Διοίκηση.

Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Χαλκηδόνας - Λουδία.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πατέρα και συζύγου ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, 4 χρόνια μετά τον θάνατό του, δίνουμε 100 ευρώ στο Κόμμα μας μέσω ΚΟΒ Περάματος και ΚΟΒ Δικηγόρων Πειραιά.

Μάτα και Στέλα Παπαοικονόμου

***

ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη των αγαπημένων μου γονιών ΑΥΓΟΥΣΤΗ ΑΛΙΜΠΕΡΤΗ και ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΛΙΜΠΕΡΤΗ, και του αγαπημένου μου αδερφού ΚΩΣΤΑ ΑΛΙΜΠΕΡΤΗ, που πρόωρα «έφυγε» από τη ζωή, όλοι τους πιστοί μέχρι τέλους στα ιδανικά του ΚΚΕ, προσφέρω στο Κόμμα για την Οικονομική του Εξόρμηση το ποσό των 30 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών.

ΑΥΓΟΥΣΤΗΣ ΑΛΙΜΠΕΡΤΗΣ
ΑΥΓΟΥΣΤΗΣ ΑΛΙΜΠΕΡΤΗΣ
Ελένη Αλιμπέρτη

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της ΓΑΛΗΝΗΣ ΕΡΥΘΡΙΑΔΗ, η οποία «έφυγε» αναπάντεχα στις 4/7/2021, ο Σπύρος Μιχαήλ και η Νατάσα Σοφογιάννη προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Ναυπλίου, 50 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μας εγγονού που χάσαμε πρόωρα ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΚΟΥΡΤΟΠΟΥΛΟΥ του Γρηγορίου και στη μνήμη του συμπεθερού μας ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΝΤΩΝΙΟΥ προσφέρουμε στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Πετραλώνων το ποσό των 150 ευρώ.

Σταύρος και Ηλέκτρα Σκουρτοπούλου


ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΑΛΙΜΠΕΡΤΗ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΑΛΙΜΠΕΡΤΗ

ΛΥΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΛΥΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΗΤΣΙΑΚΟΥ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΗΤΣΙΑΚΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΟΤΑΚΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΟΤΑΚΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΙΜΠΕΡΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΙΜΠΕΡΤΗΣ

ΓΡΗΓΟΡΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ (Αστραπόγιαννος)
ΓΡΗΓΟΡΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ (Αστραπόγιαννος)

ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΓΡΗΓΟΡΑΤΟΥ
ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΓΡΗΓΟΡΑΤΟΥ

ΓΑΛΗΝΗ ΕΡΥΘΡΙΑΔΗ
ΓΑΛΗΝΗ ΕΡΥΘΡΙΑΔΗ

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΜΗΤΣΙΑΚΟΣ
ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΜΗΤΣΙΑΚΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΒΛΑΖΑΚΗΣ
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΒΛΑΖΑΚΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΟΥΛΛΙΝΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΟΥΛΛΙΝΟΣ

ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΡΤΕΜΙΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ
ΑΡΤΕΜΙΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΣΧΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΣΧΟΣ

ΣΟΦΙΑ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΟΥ
ΣΟΦΙΑ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΚΟΥΛΙΔΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΚΟΥΛΙΔΟΥ

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΣΚΟΥΡΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΣΚΟΥΡΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ