Σάββατο 8 Ιούλη 2023 - Κυριακή 9 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Αιματηρή κατοχική επιδρομή και στη Ναμπλούς

Λίγες μέρες μετά τη δολοφονική εισβολή στην Τζενίν της Δυτικής Οχθης, που άφησε πίσω της 12 νεκρούς Παλαιστίνιους, πάνω από 120 τραυματίες, ερείπια και χιλιάδες ξεσπιτωμένους από τον προσφυγικό καταυλισμό της πόλης, οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις πραγματοποίησαν νέα αιματηρή επιδρομή, αυτήν τη φορά στη Ναμπλούς, κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν δύο Παλαιστίνιοι.

Οπως μετέδωσε το παλαιστινιακό πρακτορείο «Wafa», ειδικές δυνάμεις του ισραηλινού κατοχικού στρατού εισέβαλαν στην πόλη από διάφορες κατευθύνσεις συνοδεία δεκάδων οχημάτων, καταδιώκοντας και σκοτώνοντας μετά από συγκρούσεις τους δύο Παλαιστίνιους, που τους κατηγόρησαν ως «τρομοκράτες».

Λίγα 24ωρα πριν, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπ. Νετανιάχου διαμήνυε από τα περίχωρα της Τζενίν πως «κάνει λάθος οποιοσδήποτε λέει ότι θα μας αποτρέψει στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας», με τον υπουργό Αμυνας Γ. Γκάλαντ να τονίζει ότι «όποιος επιδιώκει να βλάψει το Ισραήλ, τους πολίτες του ή τους στρατιώτες του, δεν θα είναι ποτέ ασφαλής (...) θα λογοδοτήσουν, είτε στη φυλακή είτε στο νεκροταφείο».

Και ενώ η πόλη της Τζενίν και ο προσφυγικός καταυλισμός στην είσοδό της μετρούσαν ισοπεδωμένα σπίτια, κατεστραμμένα δίκτυα ηλεκτροδότησης, υδροδότησης κ.λπ., οι ΗΠΑ, η Γερμανία και άλλες χώρες της ΕΕ έσπευσαν για άλλη μια φορά να εξισώσουν τον θύτη με το θύμα και να κάνουν πλάτες στο έγκλημα της κατοχής της Παλαιστίνης, αναγνωρίζοντας «το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα»... Η δε Τουρκία - με μία ανακοίνωση καταδίκης σαφώς πιο ήπια από αυτές που έβγαζε πριν την «εξομάλυνση» των σχέσεών της με το Ισραήλ - εξέφρασε «βαθιά ανησυχία για την τρέχουσα ένταση στην περιοχή, που πυροδοτεί μια νέα σπείρα βίας με αυτές τις επιθέσεις», καλώντας τις ισραηλινές αρχές «να ενεργήσουν με κοινή λογική». Οσο για την ελληνική κυβέρνηση, με φρέσκο ακόμα το αίμα των νεκρών και τραυματισμένων Παλαιστινίων, υποδέχτηκε τον Ισραηλινό ΥΠΕΞ Ελι Κοέν και καταδίκασε την «τρομοκρατία σε οποιαδήποτε μορφή», παινεύοντας και τις «κοινές αξίες» που μοιράζεται με το Ισραήλ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ