Τρίτη 11 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α/Γ
Ο Τεντόγλου και οι σπουδαίες επιδόσεις σφράγισαν τη διοργάνωση

Ξεχώρισαν η πρωτιά του πρωταθλητή στο μήκος, με σπουδαίο άλμα, και άλλες αξιόλογες εμφανίσεις στο Πανθεσσαλικό

Μία ακόμα εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Μ. Τεντόγλου στον Βόλο

Eurokinissi

Μία ακόμα εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Μ. Τεντόγλου στον Βόλο
Με τον Μίλτο Τεντόγλου να αναδεικνύεται για μια ακόμη χρονιά το πρόσωπο των αγώνων, και με πλήθος σπουδαίων επιδόσεων από άλλους αθλητές, πραγματοποιήθηκε στον Βόλο, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών - Γυναικών. Οι αγώνες συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον του κοινού, όχι μόνο από την πρωτεύουσα της Μαγνησίας αλλά και από άλλες περιοχές της Θεσσαλίας.

Σε ομαδικό επίπεδο ο ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος αναδείχθηκε νικητής στους άνδρες με 140,5 βαθμούς, αφήνοντας 2ο τον Ολυμπιακό με 117 β. και 3ο τον ΑΣΣ Αλέξανδρο Μακεδονίας με 101 β. Στις γυναίκες ο σύλλογος που έφτασε στη νίκη ήταν ο ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας, με 85 βαθμούς, 2ος ήταν ο ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος με 81 β., ενώ ακολούθησαν ο ΓΣ Ηλιούπολης και η Πυγμή Ευόσμου με 73 β. έκαστος.

Ασταμάτητος ο Τεντόγλου

Σε ατομικό επίπεδο, ο χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους Μίλτος Τεντόγλου ήταν αυτός που ξεχώρισε, καθώς διατήρησε τον τίτλο του νικητή του αγωνίσματος, με σπουδαίο άλμα στα 8,38 μ. Πρόκειται για την κορυφαία φετινή επίδοση του Ελληνα πρωταθλητή και την τρίτη καλύτερη στον κόσμο για το 2023, ενώ συν τοις άλλοις με το άλμα αυτό ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι εξασφάλισε από τώρα την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι. Στον Βόλο ο Τεντόγλου (που είχε επίσης άλματα στα 8,10 μ., 8,23 μ. και 8,26 μ., καθώς και ένα άκυρο) έδειξε για μια ακόμα φορά σταθερότητα στην απόδοσή του ενόψει του μεγάλου στόχου της χρονιάς, που είναι η συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Βουδαπέστης τον Αύγουστο. Αναδείχθηκε επίσης στον καλύτερο αθλητή των αγώνων σε ατομικό επίπεδο, κάτι που του απέφερε το βραβείο «Γ. Σταματόπουλος». Στο αγώνισμα του μήκους ξεχώρισε και ο νεαρός Νίκος Σταματονικόλος, που κατέλαβε τη 2η θέση με σημαντικό άλμα στα 7,86 μ., ενώ 3ος ήταν ο Αλέξης Αργυρόπουλος με 7,64 μ.

Επιστροφή της Στεφανίδη, εντυπωσιακή η Πόλακ

Στις διακρίσεις και τις σπουδαίες επιδόσεις επέστρεψε η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία πρώτευσε στο επί κοντώ με άλμα στα 4,61 μ. (προσπάθησε να ξεπεράσει και τα 4,73 μ. αλλά δεν τα κατάφερε). Είναι η καλύτερη φετινή επίδοση της αθλήτριας, που δείχνει να βρίσκεται σε καλό δρόμο ενόψει Βουδαπέστης. Εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε και η Ελένη Πόλακ στο ίδιο αγώνισμα, παίρνοντας τη 2η θέση με 4,46 μ. (η καλύτερη φετινή επίδοση και γι' αυτήν), ενώ αξιόλογη ήταν και η παρουσία της Νικόλ Κυριακοπούλου, η οποία επίσης έκανε φετινό προσωπικό ρεκόρ με 4,35 μ. και αναδείχθηκε 3η.

Σημαντικές επιδόσεις και αξιόλογες εμφανίσεις

Στην κατάκτηση του τίτλου στα αγωνίσματά τους έφτασαν ο Εμμανουήλ Καραλής και η Ελίνα Τζένγκο, δείχνοντας ότι συνεχίζουν σε πολύ καλή κατάσταση.

Ο Καραλής πρώτευσε στο επί κοντώ, σε έναν δύσκολο αγώνα λόγω του ανέμου, με άλμα στα 5,50 μ., αφήνοντας 2ο τον Γιάννη Ρίζο με 5,10 μ. και 3ο τον Πέτρο Χατζίου με 5 μ.

Στον ακοντισμό γυναικών η Τζένγκο χρειάστηκε μόλις μία βολή στα 58,50 μ., αφήνοντας 2η την Θεοδώρα Αραμπατζή με 51,62 μ. και 3η την Αφροδίτη Μανιού με 47,86 μ.

Ανάμεσα στους αθλητές που ξεχώρισαν ήταν και ο Κώστας Δουβαλίδης, ο οποίος διεύρυνε την εγχώρια κυριαρχία του στα 110 μ. εμπόδια, φτάνοντας στον 15ο πανελλήνιο τίτλο του, με χρόνο 13.61, που βελτίωσε την καλύτερη φετινή του επίδοση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ