Τρίτη 11 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποίηση σήμερα στο υπουργείο Εργασίας

Παρέμβαση και στη Θεσσαλονίκη από σωματεία για μέτρα προστασίας

Σε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Εργασίας καλεί το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής, συνδικάτα και φορείς διεκδικώντας μέτρα πρόληψης και προστασίας στους χώρους εργασίας και ιδιαίτερα όσον αφορά τη θερμική καταπόνηση σε συνθήκες παρατεταμένου καύσωνα.

Η κινητοποίηση γίνεται με αφορμή τον άδικο θάνατο του εργάτη στα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Τα σωματεία διεκδικούν συγκεκριμένα μέτρα, στον αντίποδα των «συστάσεων» που διακινεί η κυβέρνηση μπροστά στο παρατεταμένο κύμα καύσωνα που θα πλήξει ειδικά την Αττική τις επόμενες μέρες.

Στη Θεσσαλονίκη

Παρέμβαση - κινητοποίηση, σήμερα Τρίτη, στις 9 π.μ., στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, οργανώνουν εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης, απαιτώντας μέτρα προστασίας σε όλους τους χώρους δουλειάς, στελέχωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο.

Με αφορμή τα πολλά εργατικά «ατυχήματα» με νεκρούς και σακατεμένους εργάτες, το τελευταίο διάστημα στη Θεσσαλονίκη, τα Σωματεία «e-food» Θεσσαλονίκης, Οικοδόμων, Εργαζομένων ΟΤΑ, Ιδιωτικών Υπαλλήλων και η Ταξική Ενότητα στο ΣΕΤΕΠΕ αναδεικνύουν ότι οι χώροι δουλειάς έχουν μετατραπεί σε μια απέραντη κοιλάδα των Τεμπών και καλούν σε κλιμάκωση της πάλης ενάντια στην πολιτική που βάζει τα κέρδη πάνω από τις ζωές των εργαζομένων. Σε αγώνα για όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και προστασία των εργαζομένων στους τόπους δουλειάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ