Τρίτη 11 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΟΥΣΑ
Σωματεία και φορείς υπερασπίζονται την απολυμένη συνδικαλίστρια

Να επιστρέψει στη δουλειά η απολυμένη συνδικαλίστρια απαίτησε ο εργαζόμενος λαός της Νάουσας, με ένα μαχητικό, μαζικό συλλαλητήριο υπεράσπισης της εργολαβικής εργαζόμενης στο Νοσοκομείο, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, μετά από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Νάουσας και Σωματείων.

Θυμίζουμε ότι η εργολαβική εργαζόμενη Χρυσάνθη Μπόλα απολύθηκε τρεις μέρες πριν την πραγματοποίηση των αρχαιρεσιών του Σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Νάουσας, στις οποίες ήταν υποψήφια σε αγωνιστικό συνδυασμό. Επιπλέον είναι μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Νάουσας και αντιπρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας - Πέλλας.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν εργαζόμενοι του νοσοκομείου και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων από πολλούς κλάδους. Μίλησαν ο Νίκος Νατζμέ, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, η νέα πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Νάουσας Στέλλα Ζάλιου, η απολυμένη συνδικαλίστρια, ο Νίκος Μάντζιος από την «Αγωνιστική Συσπείρωση Εμπόρων», ο Γιάννης Διάκογλου εκ μέρους των Σωματείων Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Νάουσας και η Ελενα Μπενετάτου από τον ΣΕΠΕ Νάουσας.

Εξέφρασαν την απαίτηση να παρθεί τώρα πίσω η απόλυση, ενώ αναφορά έγινε και στις διώξεις των εκπαιδευτικών και άλλων συνδικαλιστών. Φωτίστηκε ο λόγος που συμβαίνει αυτό, δηλαδή η θέληση εργοδοτών και κυβερνήσεων να φιμώσουν τη φωνή των εργατών και να υλοποιήσουν τα σχέδια υποβάθμισης και περαιτέρω εμπορευματοποίησης της δημόσιας Υγείας και του Νοσοκομείου. Δόθηκε ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν θα τους περάσει και ότι η τρομοκρατία θα σπάσει με την πάλη των εργατών.

Ο Νίκος Νατζμέ, κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση, σημείωσε ότι «στο πρόσωπο της απολυμένης Χρυσάνθης, συνεχίζεται η υλοποίηση ενός οργανωμένου σχεδίου καταστολής, απολύσεων πρωτοπόρων συνδικαλιστών, μαχητών της ζωής, που με ανιδιοτέλεια βάζουν μπροστά τα στήθη τους, δεν λογαριάζουν κόστος, αλλά μόνο το συμφέρον των πολλών». Και ξεκαθάρισε: «Κούνια που τους κούναγε αν νομίζουν ότι στο όνομα των κερδών τους εμείς θα λουφάξουμε ή θα φοβηθούμε. Τώρα είναι που χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην καταστολή, να δυναμώσουν τα σωματεία όπως δυνάμωσε το σωματείο του νοσοκομείου της πόλης μας. Πριν λίγες μέρες, παρά την προσπάθεια τρομοκρατίας, οι εργαζόμενοι σημείωσαν μια πρωτοφανή συμμετοχή στις αρχαιρεσίες ξεπερνώντας το 90% και εξέλεξαν πρώτη την αγωνιστική παράταξη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ