Τετάρτη 10 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΓΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΟΡΓΙΟ ΣΦΑΓΗΣ: «Με σαφείς διαταγές από το ανώτατο στρατιωτικό επιτελείο του Ισραήλ να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ολοκλήρωσής του, το επιχειρησιακό σχέδιο "Αμυντικό Τείχος" δεν έχει εξελιχθεί σε τίποτα άλλο παρά σε αληθινό όργιο σφαγής» (Ντίνα Βαγενά απεσταλμένη της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ).

ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ: «Λοιπόν, πού είναι η έκπληξη;... Επί μήνες, ενώ ο Σαρόν έχτιζε στην αραβική γη τον ένα οικισμό μετά τον άλλο και έστελνε τα τάγματα θανάτου του να δολοφονήσουν Παλαιστίνιους, η κυβέρνηση Μπους τού επέτρεπε να κάνει ό,τι ήθελε... Και πάλι πού είναι η έκπληξη; Εδώ και μήνες, τα αμερικανικά ΜΜΕ αρνούνται να πουν στους θεατές και τους αναγνώστες τους τι πραγματικά συμβαίνει στα κατεχόμενα εδάφη. Οι αμερικανικές εφημερίδες ενδίδουν στην παραφροσύνη αρθρογράφων που προτρέπουν τον Σαρόν σε ακόμα μεγαλύτερη κτηνωδία». (Ρόμπερτ Φισκ ΙΝΤΙΠΕΝΤΕΝΤ - ΝΕΑ).

ΣΤΟΧΟΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ: «Οι δημοσιογράφοι είναι απαγορευμένοι στη Ραμάλα, αλλά πίστευα ότι οι Ισραηλινοί στρατιώτες είναι αρκετά πειθαρχημένοι, ώστε να καταλαβαίνουν ότι δεν είμαστε στρατιωτικοί στόχοι. Είχα άδικο. Οι Ισραηλινοί φαίνονται αποφασισμένοι να εμποδίσουν την είσοδο των δημοσιογράφων στις παλαιστινιακές πόλεις που έχουν ανακαταλάβει. Οι στρατιώτες δεν απηύθυναν καμία προειδοποίηση πριν βάλουν εναντίον μας... Φαντάζεται κανείς τι συμβαίνει με τους Παλαιστίνιους αμάχους, χωρίς ξένο διαβατήριο, μακριά από τις κάμερες των ξένων τηλεοπτικών συνεργείων». (Marie Colvin απεσταλμένη των ΣΑΝΤΕΪ ΤΑΪΜΣ - ΝΕΑ).

ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ: «Φαίνεται να έχουν αποφασίσει (σ.σ. οι Παλαιστίνιοι) να πολεμήσουν μέχρι τον τελευταίο, να κάνουν τη μάχη όσο το δυνατόν περισσότερο αιματηρή». Εγιάλ Σλιν, Ισραηλινός διοικητής στην Τζενίν (από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ