Παρασκευή 14 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Ελεύθερος αφέθηκε ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου

Ελεύθερος αφέθηκε χθες ο 60χρονος ιδιοκτήτης γηροκομείου ο οποίος συνελήφθη προχθές Τρίτη, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αρχές στην εν λόγω δομή κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας και μετά από καταγγελίες για συνθήκες οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την ακεραιότητα των ηλικιωμένων που διαβιούν στη δομή.

Η δίκη από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου ανακοινώθηκε ότι θα γίνει στις 20 Ιούλη, μετά τη νέα αναβολή που ζήτησε η υπεράσπιση του κατηγορούμενου.

Σε ανακοίνωσή της σχετικά με το θέμα, η Τομεακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ τονίζει:

«Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με γηροκομείο στο Γάζι Μαλεβιζίου, το οποίο μεταξύ άλλων δεν είχε άδεια λειτουργίας, όπως και άλλα 5 των οποίων οι εκπρόσωποι συνελήφθησαν πριν από έναν μήνα, αποδεικνύεται ότι η πολιτική διαχρονικά των κυβερνήσεων αντιμετωπίζει σαν "κόστος" την περίθαλψη και τη φροντίδα ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όπως οι ηλικιωμένοι, διαιωνίζοντας αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση που βγήκε ακόμα μια φορά στη δημοσιότητα. Γι' αυτό και οι αντίστοιχες δημόσιες δομές είναι ελάχιστες έως ανύπαρκτες, υποβαθμισμένες, υποχρηματοδοτούμενες και υποστελεχωμένες.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου δεν υπάρχει καμία δημόσια δομή, ενώ από τις 16 ιδιωτικές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ) που λειτουργούν, αδειοδοτημένες είναι μόνο οι 8».

Και συνεχίζει: «Η παραπάνω κατάσταση είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ, που είναι η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του τομέα της Πρόνοιας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η φροντίδα των ηλικιωμένων να είναι αποκλειστική ευθύνη της οικογένειας, η οποία τελικά καλείται να πληρώσει τις διάφορες ΜΚΟ και τους ιδιωτικούς οίκους ευγηρίας για να καλύψει τις ανάγκες στήριξης και περίθαλψης των ανθρώπων της.

Το ΚΚΕ καλεί τις λαϊκές οικογένειες, τους εργαζόμενους, να βάλουν φρένο σε όλους αυτούς τους σχεδιασμούς που εξαθλιώνουν τη ζωή τους και ειδικότερα τη διαβίωση των απόμαχων της δουλειάς, όπως είναι οι φιλοξενούμενοι στις ΜΦΗ.

Να απαιτήσουν η φροντίδα των γερόντων και των ευάλωτων ομάδων να αποτελεί κοινωνική - κρατική υποχρέωση, στο πλαίσιο ενός πλήρως ανεπτυγμένου δημόσιου συστήματος Υγείας - Πρόνοιας, ώστε να υπηρετεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ