Σάββατο 15 Ιούλη 2023 - Κυριακή 16 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανεβάζουν στροφές για τη μάχη των τοπικών εκλογών

Το φυλλάδιο της ΚΟ Αττικής
Το φυλλάδιο της ΚΟ Αττικής
Ανεβάζουν στροφές οι Κομματικές Οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα, όπου μαζί με φίλους και οπαδούς, συμπορευόμενους και άλλους αγωνιστές ρίχνονται στη μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών που θα διεξαχθούν τον Οκτώβρη.

Με ορμή από την άνοδο του Κόμματος στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, έκφραση του αυξημένου κύρους και των αγωνιστικών δεσμών με τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, ο πήχης μπαίνει ψηλά για τη μαζική στήριξη των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε κάθε Περιφέρεια και δήμο, για να δυναμώσουν παντού τα στηρίγματα του λαού απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική, για 100% μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση.

Ηδη έχουν ξεκινήσει και ολοκληρώνονται οι ανακοινώσεις των υποψήφιων περιφερειαρχών και δημάρχων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Σε κλίμα ενθουσιασμού και μαχητικής αισιοδοξίας απλώνονται εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, όπου παρουσιάζεται ο βασικός κορμός των ψηφοδελτίων. Ελπιδοφόρο πρώτο μήνυμα στείλανε οι εκδηλώσεις για τον δήμο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σε μεγάλους εργατικούς δήμους όπως το Περιστέρι, αλλά και σε δήμους που οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι ξέρουν τι σημαίνει να είναι στο τιμόνι οι δυνάμεις που στηρίζει το ΚΚΕ, όπως στην Καισαριανή, στο Χαϊδάρι, στην Πετρούπολη. Ενώ τη σκυτάλη την ερχόμενη βδομάδα παίρνουν άλλες μεγάλες πόλεις.

Από την παρουσίαση υποψηφίων στον δήμο Θεσσαλονίκης

Eurokinissi

Από την παρουσίαση υποψηφίων στον δήμο Θεσσαλονίκης
Η συγκρότηση των ψηφοδελτίων που είναι στην τελική ευθεία και η μέχρι τώρα παρουσίασή τους, η συμμετοχή συνδικαλιστών από διάφορους κλάδους, αγωνιστών από πολλά μετερίζια, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών, εκλεγμένων στους μαζικούς φορείς των γειτονιών, νεολαίων, γυναικών, καλλιτεχνών επιβεβαιώνουν ότι η σύνθεσή τους μπορεί να εκφράσει την τάση ευρύτερης συμπόρευσης με το ΚΚΕ. Αποτυπώνουν τη θέληση για να δυναμώσουν η κοινή δράση, ο κοινός αγώνας με τους κομμουνιστές παντού.

Παράλληλα «τρέχει» από τις Οργανώσεις το πρόγραμμα εξορμήσεων και περιοδειών, αξιοποιώντας τα υλικά που έχουν ετοιμαστεί ή ετοιμάζονται σε κάθε περιοχή. Ηδη διακινούνται το 4σέλιδο φυλλάδιο της ΚΟ Αττικής, η ανακοίνωση της ΤΟ Α' Αθήνας, αντίστοιχα και άλλα σε άλλους δήμους και Περιφέρειες. Επί τάπητος μπαίνει και το πρόγραμμα των υποψηφίων, οι περιοδείες και επισκέψεις τους σε χώρους δουλειάς και συνοικίες ώστε να φτάσει το κάλεσμα σε χιλιάδες εργαζόμενους, αυτοπασχολούμενους, βιοπαλαιστές.

Πανταχού παρών είναι και το κουπόνι για την οικονομική δουλειά, αφού οι ανάγκες είναι ιδιαίτερα αυξημένες, με την ανταπόκριση οπαδών και συμπορευόμενων υποψηφίων να είναι μεγάλη προσφέροντας από το υστέρημά τους ενίσχυση στο Κόμμα.

Επίκεντρο στο εκ νέου μεγάλο πολιτικό άνοιγμα των μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, φίλων και οπαδών είναι το πραγματικό δίλημμα για τον λαό μπροστά στις τοπικές εκλογές. Δηλαδή αν θα ενισχυθούν περιφερειακές και δημοτικές αρχές που θα στηρίζουν, θα εξειδικεύουν, θα υλοποιούν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ ή κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», εκλεγμένοι και δημοτικές αρχές που θα βρίσκονται δίπλα στον αγώνα και στις διεκδικήσεις του λαού.

Από την παρουσίαση υποψηφίων στον δήμο της Αθήνας
Από την παρουσίαση υποψηφίων στον δήμο της Αθήνας
Σε αυτό το πλαίσιο αναδεικνύουν τις παρεμβάσεις των εκλεγμένων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τα προηγούμενα 4 χρόνια, την ουσία των προβλημάτων κάθε πόλης και Περιφέρειας, συνολικά του λαού, τις αιτίες, απορρίπτοντας αγωνιστικά την κυρίαρχη πολιτική τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο. Διεκδικώντας παράλληλα ουσιαστικά μέτρα στήριξης και έργα προς όφελος των λαϊκών οικογενειών. Παρεμβάσεις που βέβαια συνεχίζονται και αυτές τις μέρες μέσα και έξω από Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια.

Οι Κομματικές Οργανώσεις αναμετρώμενες και με τον λίγο χρόνο που απομένει - που περιλαμβάνει και τις αναγκαίες ανάσες ξεκούρασης του καλοκαιριού - εντείνουν την προσπάθεια για να είναι χιλιάδες αυτοί που θα ρίξουν το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε όλες τις κάλπες, για να εκλεγούν περισσότεροι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, για να περάσουν ξανά στα χέρια αγωνιστών δήμοι που θα αποτελέσουν στήριγμα στον αγώνα του λαού για τα δικαιώματά του, κόντρα στο αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο και την εκάστοτε αντιλαϊκή κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ