Τρίτη 18 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Κ23
Επιτυχημένη παρουσία της ελληνικής αποστολής

Με 4 μετάλλια και πολλές αξιόλογες εμφανίσεις επιστρέφει από το Εσπο η Εθνική ομάδα

Η Ελίνα Τζένγκο στον ακοντισμό χάρισε στην ελληνική αποστολή το μοναδικό χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση του Εσπο

Eurokinissi

Η Ελίνα Τζένγκο στον ακοντισμό χάρισε στην ελληνική αποστολή το μοναδικό χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση του Εσπο
Με τη συγκομιδή να περιλαμβάνει την κατάκτηση τεσσάρων μεταλλίων (1 χρυσό, 1 ασημένιο και 2 χάλκινα), αρκετά πλασαρίσματα σε τελικούς και εξίσου αρκετές καλές επιδόσεις σε ατομικό επίπεδο, ολοκληρώθηκε η επιτυχημένη παρουσία της ελληνικής αποστολής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου Κ23 που έγινε στο Εσπο της Φινλανδίας. Τα 4 μετάλλια στη διοργάνωση έφεραν την Ελλάδα στη 12η θέση της γενικής κατάταξης, ενώ συνολικά έγιναν 33 τα μετάλλια που έχουν κατακτηθεί από τη χώρα μας μέχρι σήμερα στην ιστορία της διοργάνωσης.

Στις διακρίσεις βάθρου ξεχωρίζει το χρυσό μετάλλιο της Ελίνας Τζένγκο στον ακοντισμό, που πρώτευσε στον τελικό με καλύτερη βολή στα 60,73 μ. δείχνοντας σε πολύ καλή κατάσταση ενόψει των επόμενων υποχρεώσεων και του μεγάλου στόχου της χρονιάς, του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου της Βουδαπέστης. Δεύτερη ήταν η Γκέντλι Τούντι (Εσθονία) με 57,62 μ. και τρίτη η Ανι-Λινέα Αλανεν (Φινλανδία) με καλύτερη βολή στα 56,67 μ.

Στο ύψος η Παναγιώτα Δόση, πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή της εμφάνιση, κατάφερε να πάρει τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο με καλύτερο άλμα στα 1,89 μ. βελτιώνοντας το ατομικό της ρεκόρ. Εχασε μάλιστα στις λεπτομέρειες το να περάσει τα 1.91 μ. Μάλιστα αυτό ήταν το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στο συγκεκριμένο αγώνισμα μετά το 2007. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Κύπρια Ελενα Κουλιτσένκο με 1,91 μέτρα και το χάλκινο η Πολωνή Βικτόρια Μιάσο με 1,87 μ.

Συνεχίζοντας τις εντυπωσιακές εμφανίσεις στα σπριντ του τελευταίου διαστήματος η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 200 μ. καταλαμβάνοντας την 3η θέση στον τελικό με χρόνο 23.41. Η νεαρή σπρίντερ παρότι φάνηκε να μένει πίσω στα πρώτα 100 μ. μπήκε στην ευθεία με δυνάμεις και σταδιακά ανέβηκε κυνηγώντας ακόμη και το χρυσό μετάλλιο. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ντέλφι Κάνσα (Βέλγιο) με 23.31 και δεύτερη ήταν, όπως και στα 100 μ., η Τάκας (Ουγγαρία) με 23.33.

Την εξαιρετική της αγωνιστική κατάσταση επιβεβαίωσε η Γεωργία - Μαρία Δεσπολλάρη που ανέβηκε στο βάθρο των 800 μ. κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό με χρόνο 2.04.14. Το χρυσό μετάλλιο πήγε στην Ισπανίδα Ντανιέλα Γκαρθία με 2.02.96 και το ασημένιο στην Βέρα Μάτιλα (Φινλανδία) με 2.03.14.

Στις υπόλοιπες εμφανίσεις ξεχωρίζουν αυτές των ομάδων σκυταλοδρομίας 4Χ400 μ. των γυναικών και 4Χ100 των ανδρών που έφθασαν στην επίτευξη των μοναδικών πανελλήνιων ρεκόρ. Η ομάδα στα 4Χ400, αποτελούμενη από τις Ελμπιόνα Ζενέγια, Βασιλική Μητσιούλη, Λάουρα Ζενέγια και Γεωργία Δεσπολλάρη, τερμάτισε στην προκριματική της σειρά σε 3.40.62 και βελτίωσε το 3.44.08 (από το 1994). Στα 4Χ100 των ανδρών η νεανική ομάδα των Βασίλη Μυριανθόπουλου, Γιάννη Καριοφύλλη, Γιάννη Γρανιτσιώτη και Νίκου Παναγιωτόπουλου προκρίθηκε στον τελικό (όπου ήταν 4η) με σπουδαίο χρόνο από τα ημιτελικά με 39.31 καταρρίπτοντας το 39.32 που είχε σημειωθεί στο μίτινγκ Δρόμεια τον Ιούνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ