Τρίτη 18 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
32Η ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΩΤΣΑΝΤΗΣ
Απέναντι στον «ρεαλισμό» της υποταγής, με το ΚΚΕ για τον σοσιαλισμό

RIZOSPASTIS

«

Με την παρουσία μας σήμερα εδώ εκπληρώνουμε ένα ακόμα χρέος». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε τον χαιρετισμό του ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Κωτσαντής, ανεβαίνοντας στο βήμα της εκδήλωσης.

Οπως τόνισε, «δεν είναι τυχαίο πως στα 32 χρόνια των ταξιδιών της Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης της ΚΝΕ επιστρέφουμε πάντα εδώ, μετρώντας 5 κατασκηνώσεις στον Γράμμο. Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ έμαθαν τη δύναμη της επαναστατικής οργάνωσης και πειθαρχίας, τον ηρωισμό που μπορεί να κατακτήσει ο άνθρωπος όταν η καρδιά φλογίζεται από ανώτερα ιδανικά.

Οσα ζήσαμε για ακόμα μια φορά στον Γράμμο προσθέτουν μια νέα σελίδα στην αγωνιστική μας ζωή και δράση, μια ακόμα υπενθύμιση ότι στους ώμους μας κουβαλάμε μια απόφαση ζωής». «Εδώ που πατάμε, πολέμησαν για τη λευτεριά χιλιάδες αγωνιστές. Κάθε γωνιά την πότισαν με το αίμα τους, κάθε πέτρα έχει τα σημάδια τους. Σε αυτά τα άπαρτα βουνά, δεν θα επιτρέψουμε να απλώσουν χέρι τα επιχειρηματικά συμφέροντα, να καταστρέψουν τον φυσικό πλούτο και την ιστορική φυσιογνωμία της περιοχής, να υποβαθμίσουν τη ζωή και την παραγωγική δραστηριότητα των κατοίκων των γύρω χωριών», επισήμανε.

Ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ αναφέρθηκε στο πώς τα όσα οι νέοι κομμουνιστές μαθαίνουν για τον ΔΣΕ αποτελούν πολύτιμο οδηγό και συμπαραστάτη στον στόχο για οργανωτικό και πολιτικό δυνάμωμα της ΚΝΕ, όπως τέθηκε στο 13ο Συνέδριο της Οργάνωσης. Τόνισε ότι στην τρίχρονη εποποιία του ΔΣΕ βρέθηκαν δυο κόσμοι σε σύγκρουση, «ο λαός, με την πρωτοπορία του, το ΚΚΕ, συγκρούστηκε με τα παράσιτα της κοινωνικής ζωής, την αστική τάξη, τους ντόπιους και ξένους συμμάχους τους, που έκαναν τα πάντα για να διατηρήσουν την εξουσία τους». «Συγκρούστηκε το κεφάλαιο με την εργατική τάξη, χαράσσοντας στη χώρα μας μια αιμάτινη διαχωριστική γραμμή που δεν μπορεί να σβήσει. Αυτοί οι κόσμοι βρίσκονται σε ανειρήνευτη πάλη και σήμερα, παρά τις προσπάθειες του συστήματος να "μακιγιάρει" την αποκρουστική εικόνα της δικτατορίας του κεφαλαίου», σημείωσε και αναφέρθηκε στα παραδείγματα που καθημερινά επιβεβαιώνουν το δίλημμα «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας».

«Είμαστε αισιόδοξοι, αφού και στις τελευταίες εκλογές επιβεβαιώθηκε ότι μέσα σε έναν αρνητικό συσχετισμό που παραμένει, υπάρχει ένα αχνό "κόκκινο" που δυναμώνει. Η άνοδος του ΚΚΕ, το ακόμα μεγαλύτερο κύρος και απήχηση που συναντούν οι θέσεις του Κόμματος σε μεγάλα τμήματα του λαού και της νεολαίας δείχνουν ότι μέσα στη μαυρίλα του συστήματος ενισχύεται και ένα ρεύμα αμφισβήτησης στην κυρίαρχη πολιτική», σημείωσε. Αναφέρθηκε στις εξαγγελίες και τα πεπραγμένα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, στις διεθνείς εξελίξεις όπως διαμορφώνονται σε σκηνικό έντασης των ανταγωνισμών, δηλώνοντας ότι «απέναντι στον "ρεαλισμό" της υποταγής, εμείς προβάλλουμε τον ρεαλισμό των σύγχρονων αναγκών μας». Τόνισε επίσης ότι «σήμερα, αν το αποφασίσει ο λαός, μπορεί να οργανωθούν με ριζικά διαφορετικό τρόπο η οικονομία και η κοινωνία, να περάσει οριστικά στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας το καπιταλιστικό κέρδος. Σήμερα μπορούν "να γενούνε τα σκοτάδια λάμψη", με το ΚΚΕ στην πάλη για τον σοσιαλισμό».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Θ. Κωτσαντής σημείωσε: «Εδώ που η Ιστορία της κορυφαίας ταξικής σύγκρουσης του λαού μας μοιάζει ακόμα τόσο ζωντανή που νομίζεις ότι μπορείς να ακούσεις τις κλαγγές των όπλων, εδώ που τα μονοπάτια των ανταρτών έχουν χαράξει αγέραστα στον χρόνο τη γεωγραφία της περιοχής, εδώ που οι σύντροφοί μας ύψωσαν το μπόι του ανθρώπου ίσα με την κοινωνία του αύριο, είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε!».

  • Αναλυτικά η ομιλία του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ θα δημοσιευτεί σε επόμενο φύλλο της εφημερίδας

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ