Τρίτη 18 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
32Η ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ
Εγραψε τη δική της ιστορία η 32η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ

Οσοι συμμετείχαν στην 32η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ θα τη θυμούνται για χρόνια. Με κορυφαία στιγμή την εκδήλωση στον Γράμμο για τα εγκαίνια του υπαίθριου μουσείου στη Νοσοκομειούπολη του ΔΣΕ, η 32η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση είχε όλες τις μέρες ένα πρόγραμμα - βεντάλια πολύμορφων δραστηριοτήτων, που αγκάλιαζαν μια ευρεία γκάμα θεμάτων, αλλά και στιγμές διασκέδασης και ψυχαγωγίας.

Στο Νεστόριο, στις όχθες του Αλιάκμονα, στήθηκε μια πολιτεία νεανική, «κόκκινη», μαχητική. Σε εκείνα τα χώματα, τα καθαγιασμένα από τον αγώνα των μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, στις επισκέψεις σε τόπους όπου σημειώθηκαν σημαντικές μάχες και στο Μουσείο ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΔΣΕ, η προβολή του ντοκιμαντέρ «Τι κι αν έπεσε ο Γράμμος, εμείς θα νικήσουμε», συνολικά η γνωριμία με την Ιστορία του Κόμματος και την ηρωική εποποιία του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας ήταν διάχυτη. Η δίψα των κατασκηνωτών για γνώση αυτής της Ιστορίας φάνηκε τόσο από τη συμμετοχή σε αυτές τις εκδηλώσεις, όσο και από το διαρκές «κύκλωμα» της έκθεσης βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».

Μέσα από μια σειρά δράσεων έστειλαν το μήνυμα ότι τα επιχειρηματικά σχέδια που απειλούν το περιβάλλον για τα κέρδη των καπιταλιστών θα συνεχίσουν να βρίσκουν τη νεολαία απέναντι, να υπερασπίζεται τον φυσικό πλούτο. Εγινε ξεκάθαρο πως στην κοινωνία όπου οι ανάγκες του λαού θα έχουν τον πρώτο λόγο, η πρόοδος συμβαδίζει με τον σεβασμό και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Με την Κατασκήνωση να γίνεται στον απόηχο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στάλθηκε μήνυμα ότι η νέα γενιά δεν διαλέγει στρατόπεδα ληστών, ότι συντάσσεται με τον λαό και τη νεολαία κάθε χώρας, ενάντια σε όσους παίζουν με τις ζωές για να εξυπηρετήσουν τους ανταγωνισμούς τους.


Κάθε βράδυ, ο χώρος της Κατασκήνωσης γιόρταζε. Μέσα από συναυλίες με διάφορα είδη μουσικής, αντάρτικα, χάλκινα πνευστά, ρεμπέτικο, χιπ χοπ, λαϊκό και πολύ χορό, με τις πολλές παρέες να γίνονται μία, σε κλίμα συντροφικότητας.

Δεν έλειψαν, βέβαια, οι στιγμές χαλάρωσης στο ποτάμι, στα μπαρ, αλλά και η συμμετοχή στο τουρνουά μπάσκετ που διοργανώθηκε.

Παράλληλα με την 32η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ, ξεδιπλωνόταν και ένα γεμάτο πρόγραμμα δραστηριοτήτων στην παιδική κατασκήνωση, η οποία χάρισε μοναδικές στιγμές και εμπειρίες στα παιδιά που συμμετείχαν και μάλιστα έβαλαν τη δική τους σφραγίδα σε αυτήν τη διοργάνωση.

Οι «τίτλοι τέλους» αυτής της Κατασκήνωσης «έπεσαν» την Κυριακή, με την αναχώρηση των κατασκηνωτών. Φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, μέλη των Οργανώσεων Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, που συνέβαλαν όλες τις προηγούμενες μέρες στην προετοιμασία και τη λειτουργία της Κατασκήνωσης, καθάρισαν τον χώρο και μάζεψαν όλα τα υλικά, παραδίδοντάς τον, όπως κάνει κάθε φορά η ΚΝΕ, σε καλύτερη κατάσταση.

  • Ο «Ριζοσπάστης» θα συνεχίσει τις δημοσιεύσεις από το πρόγραμμα της κατασκήνωσης σε επόμενα φύλλα.

RIZOSPASTIS



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ