Τετάρτη 10 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΑΜΟΣ
Συμπαράσταση με συλλαλητήριο

Πυκνώνουν οι εκδηλώσεις συμπαράστασης στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού στη Σάμο. Τη Δευτέρα (8/4) με πρωτοβουλία της Ενωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ), σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Σάμου, την Πανσαμιακή Επιτροπή για την Ειρήνη, την Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου, το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου και την Οικολογική Κίνηση Σάμου, πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο στην Πλ. Πυθαγόρα και πορεία στην παραλιακή λεωφόρο. Οι συγκεντρωμένοι καταδίκασαν τη βάρβαρη επίθεση γενοκτονίας του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη, με την υποστήριξη των ΗΠΑ και την ανοχή της ΕΕ και απαίτησαν την άμεση απομάκρυνση του ισραηλινού στρατού κατοχής και τη δημιουργία ανεξάρτητου κυρίαρχου κράτους για τους Παλαιστίνιους.

Στη συγκέντρωση μίλησαν εκ μέρους του Νομαρχιακού Συμβουλίου, που σύσσωμο εξέφρασε τη συμπαράστασή του, ο Μ. Κάρλας, εκ μέρους του Δήμου Βαθέος ο αντιδήμαρχος Γ. Στάντζος, η πρόεδρος της Προοδευτικής Κίνησης Γυναικών και υποψήφια δήμαρχος Βαθέος, Αγγελική Βαλεοντή-Δεμερτζή, ο Νίκος Κονταξής εκ μέρους της «Ενωτικής Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυθαγορείου», ο Δημ. Τριτσινιώτης από την Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης, ο Αντώνης Κακαγιάννης, πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων, και ο καθηγητής Γιάννης Κελεσίδης, που ήταν κεντρικός ομιλητής εκ μέρους της ΕΛΜΕ.

Ακόμη μεγαλύτερη αναμένεται η συμμετοχή του σαμιακού λαού στη συναυλία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, που θα γίνει την Κυριακή 21 του Απρίλη στο Κλειστό Γυμναστήριο Βαθέος με τη συμμετοχή εκπροσώπου των Παλαιστινίων φοιτητών στην Αθήνα.

Την πρωτοβουλία για τη συναυλία είχε η Προοδευτική Κίνηση Γυναικών και συνεργάζονται οι φορείς που προαναφέραμε αλλά και άλλοι που δηλώνουν στο μεταξύ συμμετοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ