Τετάρτη 10 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
Τρομοκρατική δίωξη και απειλές

Εντείνεται καθημερινά η κυβερνητική και εργοδοτική τρομοκρατία, μπροστά στην αγωνιστική αντίσταση των εργαζομένων, ενάντια στην αντεργατική πολιτική σε βάρος τους. Σ' αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η ευθεία βολή ενάντια στη συνδικαλιστική δράση και στο δικαίωμα της απεργίας. Η νέα προσπάθεια απαγόρευσης της συνδικαλιστικής δράσης, έγινε κατά της γραμματέα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας Μ. Τσαγκατάκη, η οποία μετατέθηκε από το πολυκατάστημα «ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ», στο οποίο εργαζόταν για λογαριασμό της επιχείρησης «ΨΑΡΡΟΣ ΑΕ», σε άλλο κατάστημα!

Η μετάθεση της συνδικαλίστριας οφείλεται στο γεγονός ότι τις μέρες πριν τη μεγάλη απεργία στις 3 του Απρίλη για το Ασφαλιστικό αλλά και ανήμερα, ενημέρωνε τους εργαζόμενους στο πολυκατάστημα για τα αιτήματα της απεργίας και τους καλούσε, με βάση την απόφαση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων, να συμμετάσχουν σ' αυτήν. Να σημειωθεί ότι είχαν καλέσει τη συνδικαλίστρια, λίγο πριν την απεργία, στα γραφεία της επιχείρησης «ΨΑΡΡΟΣ ΑΕ», σε συνεννόηση προφανώς με τη διοίκηση του «ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ», όπου την απείλησαν ότι αν συνεχίσει τη συνδικαλιστική της δράση στο χώρο θα τεθεί σε διαθεσιμότητα ή θα υποστεί δυσμενή βλαπτική μετάθεση. Και έτσι ακριβώς έγινε αφού τέσσερις μέρες μετά την απεργία τής ανακοινώθηκε τηλεφωνικά ότι μετατίθεται σε άλλο κατάστημα.

«Γραμμή» για αυτές τις εργοδοτικές παρεμβάσεις έδωσε ο ίδιος ο ΣΕΛΠΕ, ό οποίος με επείγουσα ειδοποίηση ενημέρωνε τα μέλη του ότι δεν υπάρχει απεργία στις 3 του Απρίλη, καθώς δεν την έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ ή η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων που είναι οι νόμιμοι εκπρόσωποι των εργαζομένων!

Η διοίκηση του συλλόγου εμποροϋπαλλήλων έχει ήδη εκδώσει σχετική καταγγελία την οποία έχει στείλει στη ΓΣΕΕ και στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Επίσης, με επιστολή του ζητά συνάντηση με τους αρμόδιους και στις δύο επιχειρήσεις καθώς και με το επιχειρησιακό σωματείο του «ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ».

«Παράνομη η απεργία»

Ανάλογο τρομοκρατικό κρούσμα υπήρξε και στην επιχείρηση «Κωσταντακάτος». Ο εργοδότης μετά την απεργία στις 3 του Απρίλη κάλεσε τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στην απεργία και τους είπε ότι η απεργία αυτή είναι παράνομη, καθώς και ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό κινούνται σε θετική κατεύθυνση! Υπέδειξε μάλιστα στους εργαζόμενους, τη ΓΣΕΕ και την ΟΥΙΕ ως τους μόνους συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους. Το επιχειρησιακό σωματείο άμεσα έκανε παρέμβαση στην εργοδοσία και απέτρεψε την όποια προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων. Απέναντι σ' αυτήν την κατάσταση οι εμποροϋπάλληλοι μπορούν να δώσουν μια δυναμική απάντηση στη μεγαλοεργοδοσία συμμετέχοντας στις 18 του Απρίλη στην 24ωρη απεργία, βάζοντας φρένο στις εργοδοτικές ορέξεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ