Τετάρτη 10 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Εντός» και «πέριξ» του «Ευαγγελισμού»

Οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται, απαντά το Σωματείο Εργαζομένων στους υπαινιγμούς του υπουργού Υγείας για τις κινητοποιήσεις τους

Την ίδια ώρα που ο υπουργός άφηνε υπονοούμενα για τους εργαζόμενους, ο «Ευαγγελισμός» εφημέρευε και αντιμετωπίστηκαν 1.757 ασθενείς, έγιναν δε 266 εισαγωγές. Απ' αυτούς οι 146 νοσηλεύτηκαν σε φορεία (απ' όπου και η φωτογραφία)
Την ίδια ώρα που ο υπουργός άφηνε υπονοούμενα για τους εργαζόμενους, ο «Ευαγγελισμός» εφημέρευε και αντιμετωπίστηκαν 1.757 ασθενείς, έγιναν δε 266 εισαγωγές. Απ' αυτούς οι 146 νοσηλεύτηκαν σε φορεία (απ' όπου και η φωτογραφία)
«Με τις κινητοποιήσεις μας διεκδικούμε την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για να ανταποκριθεί το νοσοκομείο στις ανάγκες και στις προσδοκίες των συμπολιτών μας. Ζητούμε την ικανοποίηση οικονομικών αιτημάτων, διαφάνεια στα οικονομικά, έργα ουσιαστικά και όχι βιτρίνας, ανανέωση του εξοπλισμού και δημοκρατία στους χώρους δουλιάς. Επίσης ζητούμε την ενίσχυση της Κοινωνικής Ασφάλισης και όχι κατεδάφιση των κατακτήσεών μας σε ό,τι αφορά στο Συνταξιοδοτικό-Ασφαλιστικό και την ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά».

Τα παραπάνω τονίζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» σε υπόμνημά του προς τον υπουργό Υγείας, Αλ. Παπαδόπουλο. Το υπόμνημα - που εγκρίθηκε ομόφωνα και κοινοποιείται και στα κόμματα - αναφέρεται στις δηλώσεις του υπουργού Υγείας στη ΝΕΤ (7/4/2002). Οταν ρωτήθηκε γιατί χρησιμοποιήθηκαν τα ΜΑΤ στον «Ευαγγελισμό», ο υπουργός άφησε υπαινιγμούς ότι οι κινητοποιήσεις αυτές εξυπηρετούν κάποιους στα πέριξ - δηλαδή καταστηματάρχες. Και, όπως υπογραμμίζει το σωματείο, ο υπουργός προέβαλε τον «αυταρχικό τρόπο διοίκησης (υποταγή των εργαζομένων στις εντολές του διοικητή)». Ετσι, εξηγεί το σωματείο, στη «θεματολογία των αιτημάτων προστέθηκε τις τελευταίες μέρες και το θέμα που προέκυψε από την απόφαση του διοικητή να "μπει λουκέτο" στην κεντρική είσοδο».

«Η απόφαση αυτή, συνεχίζει το σωματείο, από τις πρώτες ώρες δημιούργησε προβλήματα τόσο στην τροφοδοσία του νοσοκομείου, όσο και στην ομαλή προσέλευση εργαζομένων και ασθενών. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Τα υποκριτικά ερωτήματα, ο ψίθυρος και η εμμονή οδήγησαν τους εργαζόμενους σε νέο κύκλο κινητοποιήσεων. Το υπουργείο και η διοίκηση του νοσοκομείου αντί να εξετάσουν τις προτάσεις μας αποφάσισαν την είσοδο στο νοσοκομείο ειδικών δυνάμεων καταστολής, με αποτέλεσμα να υπάρξει εκ μέρους μας αγανάκτηση και απαίτηση να αποκατασταθεί η δημοκρατική ομαλότητα».

Και το υπόμνημα καταλήγει: «Οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται. Η συντήρηση κλίματος με εντολές για Ενορκη Διοικητική Εξέταση δεν οδηγεί πουθενά. Στρέψτε τις έρευνές σας αλλού για να υπάρξει ουσιαστική βελτίωση των λειτουργιών του νοσοκομείου. Οι εργαζόμενοι έχουν παρελθόν, παρόν και μέλλον στον "Ευαγγελισμό" και χωρίς αυτούς κανένα σύστημα Υγείας δεν μπορεί να αποδώσει».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προτάσεις για μεταφορά της ουρολογικής κλινικής στο... «Θριάσιο»! (2013-04-05 00:00:00.0)
«Εμφραγμα» απ' τις ελλείψεις (2002-10-25 00:00:00.0)
Προπαγάνδα και αυταρχισμός δεν έδιωξαν τα ...ράντζα! (2002-04-09 00:00:00.0)
Μακραίνουν οι σειρές με τα ράντζα (2002-01-30 00:00:00.0)
Συντονισμένη αντίσταση στα ανθυγιεινά σχέδια (2001-03-31 00:00:00.0)
Αναγκαία η ενιαία δράση (2001-03-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ