Τετάρτη 10 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΕΡΓΑ
Δεν αναπληρώνονται οι απώλειες

Ανακοίνωση της Επιτροπής για την Προστασία των Ελεύθερων Χώρων

«Δεν πρόκειται με κανέναν τρόπο να αναπληρωθούν οι απώλειες από την κατασκευή των Ολυμπιακών έργων». Αυτό τονίζει η Γραμματεία της Συντονιστικής Επιτροπής Συλλόγων και Κινήσεων για την Προστασία των Ελεύθερων Χώρων της Αθήνας και την Ποιότητα Ζωής αναφορικά στις εξαγγελίες της υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Β. Παπανδρέου για τις φυτεύσεις ενόψει του 2004.

Σημειώνει, δε, την αναντιστοιχία των δηλώσεών της, με αυτές του προκατόχου της, Κ. Λαλιώτη, ο οποίος μιλούσε για 100 εκατ. δέντρα, ενώ η Β. Παπανδρέου κάνει λόγο για 820.000 δέντρα και 14 εκατ. φυτά.

Με το φάκελο υποψηφιότητας του 1996, τονίζει η Γραμματεία της Συντονιστικής Επιτροπής, η κυβέρνηση δεσμευόταν ότι θα πραγματοποιήσει πρόγραμμα προστασίας των ορεινών όγκων της Αττικής, έκτασης 800.000 στρ. «Αντ' αυτού εκποιεί και εμπορευματοποιεί 3.100 στρ. στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας». Οτι το περιαστικό πράσινο θα αυξηθεί από 19% σε 51%. Οτι το αστικό πράσινο θα αυξηθεί από 1,5-2,5% που είναι σήμερα, σε 10%. Με βάση αυτά, ρωτά την κυβέρνηση, τι συγκεκριμένα προτίθεται να κάνει.

Υπενθυμίζει ότι για ελεύθερους χώρους, όπως το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Γουδί, το Πεδίον του Αρεως, ο Ελαιώνας, τα Τουρκοβούνια, το πάρκο της Λαγουμιτζή και τα ρέματα της Αττικής, δεν έχουν παρθεί θετικές για τους κατοίκους αποφάσεις, αντιθέτως εκκρεμούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ