Τετάρτη 10 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στου Μαξίμου εκπρόσωποι φορέων της Δράμας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Μέγαρο Μαξίμου, πραγματοποιούν σήμερα Τετάρτη, στις 11 το πρωί, εκπρόσωποι των φορέων της Δράμας, που απαιτούν άμεσα μέτρα για την ανάπτυξη του νομού, προκειμένου να αναχαιτίσουν τον κίνδυνο νέας μετανάστευσης και πληθυσμιακής αιμορραγίας.

Παράλληλα, θα επιδιώξουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, προκειμένου να του επιδώσουν το ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Το ψήφισμα θα επιδώσει η «Επιτροπή Ανάπτυξης» του νομού, η οποία αποτελείται από τους βουλευτές του νομού, το νομάρχη, τους δημάρχους, τους προέδρους του Δικηγορικού Συλλόγου, του Επιμελητηρίου, του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, τους εκπροσώπους των κομμάτων, του Εμπορικού Συλλόγου και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών - Βιοτεχνών. Στη συγκέντρωση, θα συμμετέχουν και τα αιρετά συμβούλια όλων των φορέων του νομού.

Συγκεκριμένα, ζητούν: Αμεση εξασφάλιση της βιωσιμότητας της «Αθηναϊκής Χαρτοποιίας», χωρίς μείωση του προσωπικού της και δημιουργία επενδύσεων. Ιδρυση και λειτουργία στη Δράμα, σχολών ΤΕΙ και ΑΕΙ με εξασφάλιση της αυτονομίας τους. Χρηματοδότηση του αναπτυξιακού έργου άρδευσης του κάμπου της Δράμας από τα νερά του ποταμού Νέστου. Ιδρυση και λειτουργία μεταβατικού Εφετείου στη Δράμα. Καθιέρωση επενδυτικών κινήτρων για το Νομό Δράμας.

Με σχετική ανακοίνωσή της, η «Επιτροπή Ανάπτυξης» σημειώνει πως οι φορείς του νομού «στέκονται ανυποχώρητοι και χωρίς συμβιβασμούς μπροστά στην άμεση, δίκαιη και αποτελεσματική επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν το δραμινό λαό» και δηλώνουν πως «αγωνίζονται για την επιβίωση της ακριτικής και μαρτυρικής περιοχής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ