Πέμπτη 27 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κόντεψε να πεθάνει από τσίμπημα μέλισσας επειδή δεν εφημέρευε γιατρός

Eν έτει 2023 άνθρωποι κινδυνεύουν να πεθάνουν από αλλεργικό σοκ, λόγω της δραματικής υποστελέχωσης σε κάθε «κρίκο» του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Η καταγγελία έρχεται από την ΚΟΒ Μανταμάδου του ΚΚΕ, η οποία σημειώνει ότι «για δεύτερη συνεχή φορά, βρεθήκαμε στο ίδιο έργο θεατές μιας και συγχωριανός μας κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του για δεύτερη φορά από αλλεργικό σοκ μετά από τσίμπημα μέλισσας». Κι αυτό γιατί στο χωριό δεν υπήρχε εφημερεύων γιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο και το ασθενοφόρο που έπρεπε να έρθει από Καλλονή καθυστερούσε, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί με ταξί, αφού πρώτα πήρε τις πρώτες βοήθειες από το προσωπικό του φαρμακείου του χωριού.

«Από καιρό επισημαίνουμε την ανάγκη άμεσης δημιουργίας και λειτουργίας Κέντρου εφημέρευσης, στελεχωμένο με γιατρό και διασώστη, νοσηλευτικό προσωπικό και εδώ στον Μανταμάδο, καθώς και σταθμό του ΕΚΑΒ που να καλύπτει τις ανάγκες της περιοχής. Ομως, φωνή βοώντος εν τη ερήμω!», σημειώνει η Οργάνωση του Κόμματος.

Στη συνέχεια αναδεικνύει την ευθύνη της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων για την πολιτική που «αντί να στελεχώσει και να εξοπλίσει τα ήδη υπάρχοντα ΚΥ και Αγροτικά Ιατρεία των χωριών μας, τα οδηγεί σε μαρασμό με την πολιτική της υποχρηματοδότησης, της υποβάθμισης και της απαξίωσης της ΠΦΥ, και βάζει τις ζωές μας στη ζυγαριά του κόστους - οφέλους».

Η ΚΟΒ αναδεικνύει ξανά τις διεκδικήσεις που καιρό τώρα παλεύουν φορείς της περιοχής για άμεση λειτουργία Κέντρου εφημέρευσης, πλήρως στελεχωμένου στον Μανταμάδο, όπως και σταθμού του ΕΚΑΒ, όλο τον χρόνο. Επίσης, να ολοκληρωθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται το ΚΥ του χωριού, με πλήρη ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και με στελέχωση με μόνιμο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, που να καλύπτει τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ