Τρίτη 1 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Διαμαρτυρία για τον τρόπο προαγωγής στα Μουσικά Γυμνάσια

Με παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας η Πανελλήνια Ενωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων απαίτησε για μία ακόμα φορά να καταργηθεί η απαράδεκτη Υπουργική Απόφαση για την προαγωγή μαθητών των μουσικών σχολείων. Τη δικαιολογημένη αντίδραση των γονιών προκαλεί το ότι με την Υπουργική Απόφαση οι μαθητές Μουσικού Γυμνασίου στερούνται τη συνέχιση των σπουδών τους, αν έστω και σε ένα μουσικό μάθημα δεν συγκεντρώσουν τη βάση του 10, ανεξαρτήτως μέσου όρου και χωρίς δικαίωμα επανεξέτασης τον Σεπτέμβρη.

Αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ενωσης Γονέων και της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής συναντήθηκαν με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου και άλλα στελέχη του. Οπως αναφέρει η Πανελλήνια Ενωση Γονέων, «εντύπωση μας προκάλεσε η επιχειρηματολογία που αφορούσε τη συγκεκριμένη διάταξη ότι είναι απαίτηση της μουσικής επιτροπής, επιβεβαιώνοντας την προχειρότητα της συγκεκριμένης Υπουργικής Απόφασης που ωθεί στο εξής παράδοξο: μαθητές να "επιλέγουν" να κρίνονται μετεξεταστέοι και σε ένα μάθημα γενικής παιδείας, αν μείνουν σε ένα μουσικό μάθημα, ώστε να έχουν την ευκαιρία επανεξέτασης τον Σεπτέμβριο».

Επίσης, στη διάρκεια της συνάντησης αναδείχτηκαν οι ευθύνες που φέρει το υπουργείο αν δεν μεριμνήσει για την άμεση τοποθέτηση καθηγητών χορού και κινηματογράφου και εμπειροτεχνών μουσικών για τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία, ενώ τέθηκε και το ζήτημα της έλλειψης εγκεκριμένων και δωρεάν συγγραμμάτων που είναι απαραίτητα για όλους τους μαθητές στα ειδικά μαθήματα.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ενωση Γονέων, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου ζήτησε χρόνο για να εξετάσει το αίτημα και να επανέλθει άμεσα, χωρίς να δώσει καμία δέσμευση για την ικανοποίησή του, διαβεβαίωσε ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία της τοποθέτησης των καθηγητών και πως η προκήρυξη αναμένεται την ερχόμενη βδομάδα, ενώ για τα συγγράμματα δεν υπήρξε κανένα σχόλιο. Οι γονείς από την πλευρά τους δηλώνουν πως συνεχίζουν να διεκδικούν την κατάργηση της Υπουργικής Απόφασης και την άμεση επιστροφή των μαθητών στα μουσικά τους σχολεία και αναμένουν να γίνει πράξη μέσα στη βδομάδα η δέσμευση για την ανάρτηση της προκήρυξης πρόσληψης των καθηγητών χορού, κινηματογράφου και εμπειροτεχνών μουσικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ