Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ
Τουλάχιστον 17 νεκροί εργάτες από κατάρρευση γερανού

Διασώστες στον τόπο του εργοδοτικού εγκλήματος
Διασώστες στον τόπο του εργοδοτικού εγκλήματος
Τουλάχιστον 17 εργαζόμενοι σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσε γερανός σε έργα οδοποιίας και κατασκευής γέφυρας στη δυτική πολιτεία Μαχαράστρα της Ινδίας. Ο γερανός έπεσε μέσα στη νύχτα της Δευτέρας πάνω σε μεγάλες κολόνες μπετόν, εκτοξεύοντας συντρίμμια τα οποία σκότωσαν εργάτες κοντά στη Σαχάπουρ, περίπου 80 χλμ. από την πολιτειακή πρωτεύουσα Μουμπάι.

Μέχρι χτες είχαν ανασυρθεί από τα συντρίμμια 17 νεκροί εργαζόμενοι, ενώ άλλοι τρεις διακομίστηκαν σε νοσοκομείο. Τα αίτια της κατάρρευσης του πελώριου γερανού δεν ήταν μέχρι χτες σαφή.

Ο αυτοκινητόδρομος Σαμρούντι, που θα συνδέσει τη Μουμπάι με τη Ναγκπούρ, είναι ένα ακόμη «εμβληματικό» έργο υποδομής στην Ινδία της ταχείας καπιταλιστικής ανάπτυξης, και τέτοια πολύνεκρα δυστυχήματα είναι συχνά στη χώρα.

Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι ανακοίνωσε ...χρηματικό βοήθημα 200.000 ρουπίες (περίπου 2.200 ευρώ) στις οικογένειες των νεκρών και 50.000 ρουπίες (περίπου 550 ευρώ) στους τραυματίες.

ΠΑΜΕ: «Οι ζωές μας ή τα κέρδη τους»

Ανακοίνωση για το «πολύνεκρο εργοδοτικό έγκλημα στην Ινδία» εξέδωσε το ΠΑΜΕ εκφράζοντας «την αλληλεγγύη και την οργή του» για τον θάνατο των εργατών στην Ινδία.

«Κάθε μέρα σε ολόκληρο τον κόσμο μετράμε δεκάδες νεκρούς και σακατεμένους εργάτες λόγω έλλειψης μέτρων ασφάλειας στην εργασία.

Για μια ακόμη φορά αναδεικνύεται πόσο επικίνδυνες είναι για τους λαούς οι πολιτικές υπηρέτησης των κερδών, για τα οποία κυβερνήσεις και επιχειρηματικοί όμιλοι θυσιάζουν ανθρώπινες ζωές, αφού τα μέτρα ασφάλειας αποτελούν κόστος γι' αυτούς.

Για τους εργαζόμενους όλου του κόσμου μπαίνει πιο επιτακτικά η ανάγκη να δυναμώσει σε κάθε χώρα ο αγώνας για μέτρα προστασίας της ζωής των εργαζομένων και των λαών.

Η θλίψη και η οργή μας να γίνει δύναμη οργάνωσης και αγώνα. Να ακουστεί πιο δυνατά σε κάθε γωνιά της Γης το σύνθημα "Οι ζωές μας ή τα κέρδη τους", η επιλογή του ταξικού εργατικού κινήματος σε όλο τον κόσμο είναι η προστασία των ζωών μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ