Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Καλωσορίζει και στηρίζει τους νέους φοιτητές

Στο πλευρό των νεοεισαγόμενων φοιτητών δηλώνει ο Φοιτητικός Σύλλογος Φιλοσοφικής Αθήνας «Κώστας Βάρναλης». Στο ξεκίνημα των σπουδών τους, τους καλωσορίζει στη Σχολή, ενημερώνει για τη λειτουργία του και σημειώνει ότι είναι στη διάθεσή τους να απαντήσει στις ερωτήσεις τους σχετικά με το τμήμα, τη σχολή τους, την εστία, τα δικαιώματά τους ως φοιτητών. Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Ο Φοιτητικός Σύλλογος είμαστε όλοι οι φοιτητές της Φιλοσοφικής Σχολής. Στον Σύλλογο συναντιόμαστε, συζητάμε, προβληματιζόμαστε, δρούμε! Μέσα από αυτόν ο καθένας μπορεί να αντλήσει τεράστια δύναμη. Το επόμενο διάστημα θα έχουμε πολλές ευκαιρίες να συζητήσουμε για αυτά! Ολοι εμείς, ειδικά τον τελευταίο χρόνο, πήραμε ένα μεγάλο μάθημα για την τεράστια και αστείρευτη δύναμη της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας. Πολλές από αυτές τις φορές, το μάθημα αυτό το πήραμε στο πλευρό σας, δίπλα στα αδέρφια μας, όταν όλοι μαζί σαν μια γροθιά παλέψαμε το άδικο σύστημά τους, που βάζει τις ζωές και τα όνειρά μας πιο κάτω από τα κέρδη των λίγων.

Αν μπορούσαμε να σας δώσουμε μια συμβουλή θα ήταν η εξής: Η μόρφωση, η γνώση, αυτά που αναζητούμε στη ζωή μας και η ίδια η ζωή, κατακτιούνται με αγώνα - δεν χαρίζονται. Κατακτιούνται με τον αγώνα για αυτά που έχουμε ανάγκη, για τα δικαιώματά μας. Κατακτιούνται όταν η ατομική προσπάθεια συναντάει τη συλλογική! Για αυτό και τώρα, μπροστά στη νέα σας αρχή, αποφασίσαμε να σταθούμε δίπλα σας και να σας απλώσουμε το χέρι!

Μπορεί με την ανακοίνωση των βάσεων να σκέφτεστε πως όλα αρχίζουν ή όλα τελειώνουν. Δεν είναι όμως έτσι, γιατί το μέλλον και τα όνειρά σας τα κρατάτε στα χέρια σας. Θα φτάνετε τόσο πιο κοντά σε αυτά όσο δεν τα χαρίζετε σε κανέναν, αλλά επιλέγετε να αγωνίζεστε για αυτά, μαζί με όσους σας ενώνουν κοινές ανάγκες και αγωνίες.

Τα ερωτήματα είναι σίγουρα πολλά και αφορούν όλες τις πτυχές της νέας σας ζωής: Για το τμήμα, τις εστίες, τα νοίκια, για όλα τα δικαιώματά σας ως φοιτητών κ.ά. Ο Φοιτητικός Σύλλογος και οι εκλεγμένοι στο Διοικητικό Συμβούλιο είμαστε εδώ, για να σταθούμε δίπλα σας, να απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας και να βοηθήσουμε για ό,τι χρειαστεί.

Τα καλύτερα είναι μπροστά - Θα τα κερδίσουμε με το κεφάλι ψηλά!».

Email συλλόγου: FSfilosofikhs@gmail.com

  • Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών φοιτητικών συλλόγων που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών για στήριξη των νεοεισαγόμενων, κάθε νέος φοιτητής μπορεί να επισκεφτεί την σελίδα στο Facebook «Φοιτητές Μαζί», όπου υπάρχουν αναρτημένα αναλυτικά τηλέφωνα επικοινωνίας με τους φοιτητικούς συλλόγους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ