Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
2023 ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
«Πυρκαγιά voucher» για τη Ρόδο...

Τι κι αν καταστράφηκε μεγάλο μέρος του νησιού και απειλήθηκαν ανθρώπινες ζωές; Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε χτες voucher μην τυχόν και χαλάσει η εικόνα του «τουριστικού θαύματος». Ο Κυρ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε λοιπόν σε συνέντευξή του πως «η ελληνική κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, θα προσφέρει μία εβδομάδα δωρεάν διακοπές στη Ρόδο την ερχόμενη άνοιξη ή το φθινόπωρο» για όλους όσοι τις έχασαν λόγω της φωτιάς.

Κατά τα λοιπά, επανέλαβε τους ισχυρισμούς ότι «πάντοτε εκδηλώνονταν πυρκαγιές στη Μεσόγειο» και ότι ευθύνεται η κλιματική αλλαγή για την τωρινή τους ένταση, υποβάθμισε το μέγεθος της καταστροφής στη Ρόδο υποστηρίζοντας ότι «επηρεάστηκε λιγότερο απ' το 15% του νησιού» και ευλόγησε τα γένια της κυβέρνησής του επειδή λειτουργεί το ...112.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης αρκέστηκε σε υποσχέσεις ότι «στο τέλος της ημέρας η παραγωγή Ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές θα είναι πιο οικονομική και για τα νοικοκυριά (...) Αρα, ναι, αναγνωρίζω απόλυτα ότι βραχυπρόθεσμα μπορεί να υπάρξουν κάποιες δυσκολίες, αλλά αυτές οι πολιτικές είναι πολύ λογικές από οικονομικής άποψης»!

Στην ίδια συνέντευξη, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο Μεταναστευτικό, υποστηρίζοντας πως η προσέγγιση του ζητήματος απ' την κυβέρνησή του είναι «αυστηρή αλλά δίκαιη» (!), έχει μειώσει τις ροές ενώ έχει διασώσει χιλιάδες ανθρώπους στη θάλασσα! Ολα αυτά στο φόντο των πολύνεκρων ναυαγίων και των εγκλωβισμένων στα ελληνικά νησιά, συνέπεια της κατάπτυστης συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας. Ο Κυρ. Μητσοτάκης τάχτηκε υπέρ του ανοίγματος της κάνουλας τόσο όσο απαιτούν οι ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας για φτηνά εργατικά χέρια, φέρνοντας ως παράδειγμα τη ζήτηση για εργάτες γης, λέγοντας πως «θέλουμε όμως να το κάνουμε με τους δικούς μας όρους»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ