Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ
Σε απόγνωση φέρνουν τους αναπληρωτές τα λάθη στους πίνακες

Ερώτηση του ΚΚΕ προς τον υπουργό Παιδείας για τους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ

Αμεσα και με ενιαίο τρόπο να λυθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τα λάθη στους προσωρινούς πίνακες εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ ζητά το ΚΚΕ με Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας. Επίσης, καλεί να δοθεί εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να διευκολύνουν την αντιμετώπισή τους και να επανακοινοποιηθούν οι πίνακες διορθωμένοι.

Υπενθυμίζεται πως μετά την έκδοση των προσωρινών πινάκων του ΑΣΕΠ της προκήρυξης 1ΓΕ/2023 και 2ΓΕ/2023, με βάση τους οποίους θα γίνουν οι προσλήψεις αναπληρωτών για τη σχολική χρονιά 2023 - 2024, διαπιστώθηκε ότι εκατοντάδες εκπαιδευτικοί είδαν να βρίσκονται σε διαφορετική θέση από αυτή που υπολόγισαν εξαιτίας των λαθών του συστήματος, αλλά και των σοβαρών ασαφειών που είχαν οι εν λόγω προκηρύξεις. Για διάφορους λόγους δεν προσμετρήθηκαν μια σειρά από μοριοδοτούμενα κριτήρια, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις εκπαιδευτικών που βρέθηκαν στις καταστάσεις των απορριπτέων χωρίς προφανή λόγο.

«Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση έχει οδηγήσει τους εκπαιδευτικούς σε απόγνωση, αφού κινδυνεύουν μετά από τόσα χρόνια εργασίας ως αναπληρωτές, εξαιτίας των παραπάνω λαθών και ασαφειών, να μην προσληφθούν. Δεν είναι η πρώτη χρονιά που τα λάθη αυτά συμβαίνουν στο υποτιθέμενο ψηφιακό κράτος. Είναι χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις των χιλιάδων απορριφθέντων εκπαιδευτικών λόγω της μη καταβολής του παραβόλου των 3 ευρώ λόγω λαθών του συστήματος.

Το υπουργείο Παιδείας έχει την αποκλειστική ευθύνη για όλη αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Αντί να πάρει μέτρα για να επιλυθούν άμεσα τα λάθη αυτά στους πίνακες, ρίχνει την ευθύνη στον ΑΣΕΠ.

Το ίδιο το υπουργείο, απέναντι στις διαμαρτυρίες των εκπαιδευτικών, τους καλεί να καταθέσουν ενστάσεις, για να αποδείξουν την προϋπηρεσία τους ή άλλα κριτήρια που δεν μοριοδοτήθηκαν, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι ο χρόνος εξέτασης των ενστάσεων είναι πολύ μεγάλος, διαρκεί αρκετούς μήνες, με αποτέλεσμα τουλάχιστον για τη φετινή σχολική χρονιά οι άνθρωποι αυτοί να μείνουν χωρίς εργασία. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια ακόμα στρέβλωση του νόμου 4598/19, μαζί με την εισαγωγή του ατελείωτου κυνηγητού προσόντων και πιστοποιήσεων για μια θέση εργασίας». Τα παραπάνω επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Αφροδίτη Κτενά, Γιάννης Δελής, Σεμίνα Διγενή, Νίκος Εξαρχος, Νίκος Καραθανασόπουλος, Χρήστος Κατσώτης, Μαρία Κομνηνάκα, Γιώργος Λαμπρούλης, Γιώργος Μαρίνος, Βασίλης Μεταξάς, Νίκος Παπαναστάσης και Μανώλης Συντυχάκης που υπογράφουν την Ερώτηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ