Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΝΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ
Ζητούν την αξιοποίηση του καλοκαιριού για συντήρηση και ανακαίνιση σχολείων

Καθώς έχουμε μπει στον τελευταίο μήνα πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και αφήνοντας πίσω μας μια χρονιά που το θέμα των υποσυντηρημένων και απαρχαιωμένων υποδομών των σχολείων βρέθηκε στο επίκεντρο, με «ρεκόρ» πτώσης σοβάδων και άλλη μια ψευδοροφή τάξης να καταρρέει πριν λίγες μέρες σε σχολείο στον Βαρνάβα, δεν είναι λίγοι οι Σύλλογοι και οι Ενώσεις Γονέων που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου προς τους δήμους, ζητώντας άμεση μέριμνα για τις κτιριακές υποδομές μέσα στο καλοκαίρι, ώστε τα σχολεία να ανοίξουν τον Σεπτέμβρη με ασφάλεια.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων Αιγάλεω ζητά άμεση έγγραφη ενημέρωση από τον δήμο γύρω από την πρόοδο των ενεργειών για την αποκατάσταση (έναρξη εργασιών, δημοπρατήσεις, εργολαβίες) των προβλημάτων που υπάρχουν σε σχολεία του δήμου από τον σεισμό του 2019. «Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο, για 5η σχολική χρονιά μετά τον σεισμό, και σε ποιες συνθήκες;», ρωτάει η Ενωση, ζητώντας να μάθει τι ενέργειες έχουν γίνει, πώς προχωρούν τα χρονοδιαγράμματα για το 17ο, το 7ο, το 11ο Δημοτικό και το 1ο Γυμνάσιο, τι ενέργειες συντήρησης έχουν γίνει γενικά στα σχολεία μέσα στο καλοκαίρι, ποια είναι η πορεία εξέλιξης με την απαλλοτρίωση του κτιρίου του 9ου Δημοτικού Σχολείου, αλλά και τι προγραμματισμός υπάρχει σχετικά με την καθαριότητα των σχολείων τη νέα χρονιά, η οποία είναι επίσης στην ευθύνη του δήμου.

Αντίστοιχα, η Ενωση Γονέων Ελευσίνας από κοινού με τους Συλλόγους Γονέων του Γυμνασίου και του Λυκείου Μαγούλας θέτουν μια σειρά ζητήματα για το κτίριο που αρχικά είχε κατασκευαστεί για να στεγάσει το Γυμνάσιο και τώρα στεγάζει μαζί Γυμνάσιο και Λύκειο, με 400 συνολικά μαθητές. Ετσι, οι αίθουσες δεν επαρκούν, εργαστήρια μετατρέπονται σε αίθουσες διδασκαλίας, η κοινή για τα δύο σχολεία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων δεν λειτουργεί λόγω προβλημάτων κ.λπ. Αυτά την ώρα που η τάση είναι να αυξάνονται οι μαθητές, όπως φαίνεται από τα Δημοτικά Σχολεία της περιοχής και από το ότι δημιουργήθηκε και τέταρτο τμήμα στην Α' Γυμνασίου.

«Θεωρούμε πως οι σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες, σε συνδυασμό με τη μεγάλη αύξηση του αριθμού των μαθητών, καθιστούν απαραίτητη την κατασκευή ξεχωριστού κτιρίου για τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών του Γενικού Λυκείου της Μαγούλας, το οποίο θα διαθέτει και κλειστό γυμναστήριο σύμφωνα με τις σχολικές προδιαγραφές», σημειώνουν οι γονείς, επισημαίνοντας ότι δίπλα στο υπάρχον σχολικό κτίριο υπάρχει οικόπεδο χαρακτηρισμένο για ανέγερση σχολείου, όπως μαρτυρά μια ταμπέλα που έχει τοποθετηθεί εκεί. Παράλληλα, οι γονείς ζητούν μέσα στο καλοκαίρι «να αναβαθμιστεί και η υπάρχουσα κτιριακή εγκατάσταση», να ανακαινιστεί και να λειτουργήσει η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, να επιδιορθωθεί ο ανελκυστήρας, να εκσυγχρονιστούν τα εργαστήρια κ.ο.κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ