Πέμπτη 11 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-3
Με άνεση... τελικό

Με περισσότερη άνεση από αυτή που αναμενόταν, ειδικά και από το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα (3-2), ο Ολυμπιακός πήρε το εισιτήριο για τον τελικό της 27ης Απριλίου χάρη στη νέα νίκη του με 3-0 στο Καυτατζόγλειο επί του Ηρακλή. Ομως, το παιχνίδι, που στα τελευταία λεπτά είχε πέσει ο ρυθμός του, επισκίασαν τα επεισόδια που δημιούργησαν οι φίλαθλοι του «Γηραιού» για την εμφάνιση της ομάδας τους, κάνοντας ακόμα χειρότερη την κατάσταση, μόλις λίγες μέρες μετά τα έκτροπα του γηπέδου Χαριλάου.

Ο Ολυμπιακός που ήταν σαφώς ανώτερος από τον αντίπαλό του, μπήκε με προϋποθέσεις για ένα γρήγορο τέρμα από τα πρώτα μόλις λεπτά. Χαρακτηριστικά παραδείγματα ήταν οι δύο ευκαιρίες που έκαναν οι «ερυθρόλευκοι» χάρη στην αμυντική ολιγωρία των γηπεδούχων καθώς και το πρώτο τέρμα από τον Τζόρτζεβιτς (23') και την άσχημη απόκρουση του Χαλκιά που την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.

Οι παίκτες του Αγγελου Αναστασιάδη, φάνηκαν απροετοίμαστοι για αυτό το παιχνίδι, ειδικά μετά την εύκολη νίκη τους την περασμένη Κυριακή απέναντι στην Παναχαϊκή και ενώ το κύπελλο ήταν ο διακαής πόθος τους. Στην αντίπερα όχθη, οι Πειραιώτες, έδειξαν για άλλη μια φορά πως ύστερα από άσχημο αποτέλεσμα για το πρωτάθλημα, η επιστροφή είναι δυναμική. Ετσι, στο Καυτατζόγλειο που έχει αποτελέσει τροχοπέδη για πολλές ομάδες, οι παίκτες του Τάκη Λεμονή έκαναν μια καλή προπόνηση για τη δύσκολη κούρσα του πρωταθλήματος.

Μετά το 1-0, η αντίδραση δεν ήρθε για τους γηπεδούχους, αν και ήταν κάτι που πολλοί περίμεναν, ενώ εξαίρεση αποτέλεσε μόνο το δοκάρι που σταμάτησε την κόντρα του Ράμπερτ σε σουτ του Κεμπάτζε. Αντίθετα, η αμυντική γραμμή των αντιπάλων τους, έκοβε τις ευκαιρίες πριν καν δημιουργηθούν. Στην αντίπερα όχθη, ο Ολυμπιακός συνέχιζε να απειλεί την εστία του Χαλκιά φτάνοντας στο δεύτερο τέρμα με τον Αλεξανδρή και το πλασέ που έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια. Στην επανάληψη, το σκηνικό παρέμεινε ίδιο, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν τις ευκαιρίες και τον Ηρακλή να προσπαθεί, μέσω της κατοχής να δείξει πως υπάρχει στο γήπεδο. Ετσι, και ενώ τα επεισόδια στις κερκίδες είχαν σταματήσει, η ανατροπή του Γιαννακόπουλου από τον Νεμπεγλέρα και η εύστοχη εκτέλεση του Τζόρτζεβιτς που έγραψε το τελικό 3-0 αποτέλεσε αφορμή για νέα έκτροπα.

Ηρακλής: Χαλκιάς, Νεμπεγλέρας, Νατσούρας, Μιλόγεβιτς (57' Κολομπούρδας), Δρούγας, Στολτίδης, Κουτσουρές, Χάγκαν, Ράμπερτ (46' Νασιόπουλος), Βακουφτσής (69' Καλαμπάκας), Κεμπάτζε

Ολυμπιακός: Γεωργίου, Πατσατζόγλου, Αμανατίδης (90+ Αντζας), Κωστούλας, Βενετίδης, Γιαννακόπουλος, Καρεμπέ, Ζέτερμπεργκ (61' Ζε Ελίας), Τζόρτζεβιτς, Ζιοβάνι, Αλεξανδρής (90+ Ρόμπερτς).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ