Σάββατο 12 Αυγούστου 2023 - Κυριακή 13 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
49ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Με πολλαπλά μηνύματα και περιεχόμενο το Στέκι Αθλητισμού και το Αθλητικό camp

Για άλλη μια χρονιά, το πρόγραμμα του Αθλητικού Camp και του Στεκιού Αθλητισμού στο κεντρικό Φεστιβάλ της Αθήνας φιλοδοξεί να φέρει τον κόσμο σε επαφή με ομαδικά και κλασικά Ολυμπιακά αθλήματα, να δώσει τη δυνατότητα σε αθλητές, προπονητές, σωματεία και ομοσπονδίες να παρουσιάσουν τα αθλήματά τους, αλλά και τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Οι αθλητικές δραστηριότητες του Φεστιβάλ θα συμβάλουν στη συζήτηση, στον συντονισμό και στην οργάνωση της πάλης γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ένας άνθρωπος του χώρου του αθλητισμού, απέναντι στα οποία το ΚΚΕ και η ΚΝΕ πρωτοστάτησαν το προηγούμενο διάστημα και θα συνεχίσουν να πρωτοστατούν μέσα από πολύμορφες δράσεις για τον αθλητισμό.

Κάθε χρονιά, το πρόγραμμα του Αθλητικού Camp και του Στεκιού Αθλητισμού επιδιώκει να στείλει ένα μήνυμα στο κράτος, στις κυβερνήσεις αλλά και στις μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν σαπίσει τον χώρο του αθλητισμού.

Για το ΚΚΕ και την ΚΝΕ είναι δεδομένο πως η αγνή αγάπη της συντριπτικής πλειοψηφίας των φιλάθλων για τον αθλητισμό και τις ομάδες τους δεν έχει καμία σχέση με τους χούλιγκαν και φασιστικά «τάγματα εφόδου» που είναι συνδεδεμένα με επιχειρηματικά συμφέροντα.

Πρόγραμμα του Αθλητικού Camp και του Στεκιού Αθλητισμού
  • Αθλητικό Camp:

10/9Αναρριχητική συνάντηση της ΚΝΕ ενάντια στην εμπορευματοποίηση και καταστροφή του περιβάλλοντος.

16-17/9 2ο Τουρνουά Μαχητικών Αθλημάτων αφιερωμένο στα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στο Θεατράκι του Πάρκου Τρίτση.

17/9 Λαϊκός Αγώνας Δρόμου στο Πάρκο Τρίτση αφιερωμένος στην προστασία του περιβάλλοντος, απάντηση στους σχεδιασμούς στη Δυτική Αττική, με το διαχρονικό έγκλημα του ΧΥΤΑ Φυλής αλλά και των ελεύθερων χώρων για την αναψυχή του λαού.


RIZOSPASTIS

17/9 Πρώτη γνωριμία με τα ομαδικά αθλήματα για μικρές ηλικίες: Παρουσίαση των ομαδικών αθλημάτων Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και Βόλεϊ για τους μικρούς φίλους του Αθλητικού Camp και του «Κόκκινου Αερόστατου».

  • Στέκι Αθλητισμού κεντρικό Φεστιβάλ:

Πέμπτη 21/9: Επίδειξη αθλημάτων της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας.

Παρασκευή 22/9: Επίδειξη/παρουσίαση των Ολυμπιακών αθλημάτων της Ιστιοπλοΐας, του Κανόε Καγιάκ και της Κωπηλασίας με τη συμμετοχή ναυταθλητικών σωματείων σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Ομοσπονδίες.

Σάββατο 23/9: Διεξαγωγή τουρνουά σκάκι σιμουλτανέ με τη συμμετοχή Ελληνα Γκραν Μετρ. Παρουσίαση της ανάβασης στο Νταουλαγκίρι των Ιμαλαΐων, την 7η ψηλότερη κορυφή στον κόσμο με τον Θωμά Νταβαρίνο, τον ορειβάτη ο οποίος κατέκτησε την κορυφή τον περασμένο Μάιο.

Και τις τρεις μέρες θα υπάρχει όπως και κάθε χρόνο τοίχος αναρρίχησης στο Στέκι Αθλητισμού για νεαρές ηλικίες.

Αναλυτικά στοιχεία για τον Λαϊκό Αγώνα Δρόμου

Ο φετινός 11ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου που θα διεξαχθεί στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» στις 17/9, με ώρα έναρξης 9 π.μ., αναδεικνύει την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και του φυσικού πλούτου. Αναδεικνύεται η ανάγκη πρόληψης απέναντι στην εγκατάλειψη, η ουσιαστική στήριξη και ενίσχυση των χώρων πρασίνου στην Αττική. Ευελπιστεί να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα σε αυτούς που εμπορευματοποιούν και καταστρέφουν το περιβάλλον, απαιτώντας ουσιαστικά μέτρα πυροπροστασίας και όχι προληπτικό κλείσιμο των ελεύθερων χώρων αναψυχής!


Αναλυτικά οι αγώνες που θα γίνουν είναι:

1. ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 10Km Ανδρών

2. ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 10Km Γυναικών

3. ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 5Km Ανδρών

4. ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 5Km Γυναικών

5. ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 1000m για παιδιά

Στους αγώνες δρόμου 5Km και 10Km μπορούν να συμμετέχουν άτομα άνω των 12 ετών (γεννημένα τουλάχιστον το 2011).

Η συμμετοχή στους αγώνες είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Φόρμα δήλωσης συμμετοχής στο: https://www.902.gr/node/337385

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΕΩΝ: 9.30 π.μ.

Σημείο εκκίνησης: Πύλη των εργατικών κατοικιών (Διοβουνιώτη και Σπύρου Μουστακλή).

Οι δρομείς θα πρέπει να είναι στον χώρο μια ώρα νωρίτερα για να παραλάβουν τον αριθμό τους και για την προγραμματισμένη έναρξη των αγώνων.

Ολες οι διαδρομές γίνονται μέσα στο πάρκο και καλύπτουν το σύνολο των χώρων που θα αξιοποιηθούν από το Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Πρόκειται για μία εύκολη trail διαδρομή που εναλλάσσεται μεταξύ των μονοπατιών του πάρκου και των βασικών οδικών του αξόνων. Η εκκίνηση όλων των διαδρομών θα γίνει από το ίδιο σημείο, αυτό της πύλης των εργατικών κατοικιών. Η διαδρομή των 5Km ολοκληρώνεται με μία στροφή στον χώρο του πάρκου, ενώ η διαδρομή των 10Km με δύο στροφές. Ο παιδικός αγώνας δρόμου είναι το τελευταίο χιλιόμετρο της διαδρομής. Θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονική χρονομέτρηση για τους αγώνες 5km και 10km, ενώ στο τέλος του αγώνα θα υπάρχουν τα καθιερωμένα σνακ και νερό για τους δρομείς.


ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγώνας δρόμου και μαχητικά αθλήματα (2024-09-12 00:00:00.0)
Αυτήν την Κυριακή ξεκινούν οι δραστηριότητες του 12ου Αθλητικού Camp (2024-09-04 00:00:00.0)
Αποδεικνύει τους δεσμούς του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με τον κόσμο του αθλητισμού (2022-09-24 00:00:00.0)
Επιδείξεις μαχητικών αθλημάτων και λαϊκός αγώνας δρόμου (2022-09-17 00:00:00.0)
Αθλητικό Camp στην Αθήνα (2019-09-07 00:00:00.0)
Πλούσιες αθλητικές δραστηριότητες στο φετινό Φεστιβάλ (2012-07-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ