Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
M/V «SEA CHAMPION»
Αθλιες συνθήκες για το πλήρωμα καταγγέλλει η ΠΕΜΕΝ

Τις επικίνδυνες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης του πληρώματος στο υπό ελληνική σημαία πλοίο M/V «SEA CHAMPION» της ναυτιλιακής εταιρείας «MEGA SHIPPING LINE CORP» καταγγέλλει η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) και ζητά την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Ναυτιλίας.

«Ο κλιματισμός στο πλοίο είναι προβληματικός και δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα για την επίλυση του προβλήματος», αναφέρει η ΠΕΜΕΝ, με αποτέλεσμα οι ναυτεργάτες να υποφέρουν, ειδικά όταν το πλοίο ταξιδεύει σε λιμάνια όπως το Τζιμπουτί και η Υεμένη «όπου οι θερμοκρασίες είναι άνω των 39 βαθμών Κελσίου».

Η παροχή νερού «είναι διαθέσιμη μόνο κατά τις ώρες 05.00-07.00 και 17.00-19.00», οι διακοπές νερού είναι συνεχείς και οι σωληνώσεις σκουριασμένες. Το πλοίο χρειάζεται άμεσα επισκευή, καθώς η φθορά είναι προχωρημένη και αρκετά σημεία στο πλοίο είναι επικίνδυνα από τη σκουριά. Επιπλέον το πλοίο «βρίσκεται σε πειρατική ζώνη και δεν έχει γίνει καμία ενημέρωση ασφαλείας».

Η ΠΕΜΕΝ υπενθυμίζει ότι έχει προηγηθεί καταγγελία για τα παραπάνω και στις 26 Μάη. Ωστόσο, ενώ η εταιρεία γνωρίζει τα σοβαρά προβλήματα, δεν έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες. Γι' αυτό το ναυτεργατικό σωματείο απαιτεί την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων αρχών του υπουργείου Ναυτιλίας και την έγγραφη ενημέρωσή της για τις σχετικές ενέργειες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ