Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Οδύσσεια για ασθενή που έπαθε έμφραγμα στην Πάργα!

Τις δραματικές ελλείψεις στις δημόσιες δομές Υγείας, αυτήν τη φορά στην Πρέβεζα, αναδεικνύει η περίπτωση ενός ακόμα ασθενούς, ο οποίος χρειάστηκε να μετακινηθεί δεκάδες χιλιόμετρα με ιδιωτικό μέσο, έχοντας υποστεί έμφραγμα, προκειμένου να λάβει επείγουσα ιατρική βοήθεια.

Πρόκειται για έναν άντρα ο οποίος παραθέριζε στην περιοχή της Πάργας και υπέστη έμφραγμα λίγο μετά τα μεσάνυχτα του περασμένου Σαββάτου. Με την εκδήλωση των συμπτωμάτων μετέβη μαζί με την σύζυγό του στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, το οποίο όμως ήταν κλειστό, καθώς δεν εφημερεύει όλες τις μέρες.

Σταθμευμένο έξω από το κτίριο ήταν και το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας, ενώ οι προσπάθειες της γυναίκας να καλέσει ασθενοφόρο δεν έφεραν αποτέλεσμα. Τελικά ο ασθενής μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών με το όχημα ενός 80χρονου, ο οποίος προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει το ζευγάρι. Από εκεί διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου ο άντρας υποβλήθηκε σε επέμβαση τοποθέτησης στεντ.

Το περιστατικό κατήγγειλε η σύζυγός του με μήνυμα που έστειλε σε τηλεοπτική εκπομπή. «Από θαύμα ζει ο σύζυγός μου», ανέφερε συγκεκριμένα. «Οταν χάνεται χρόνος για τη μεταφορά ενός ασθενούς, χάνονται και ανθρώπινες ζωές», επεσήμανε.

Στην Πρέβεζα τα Κέντρα Υγείας, λόγω της υποστελέχωσης, δεν μπορούν να προσφέρουν παρά ελάχιστες πρωτοβάθμιες υπηρεσίες, ενώ η αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών καθίσταται αδύνατη, μιας και δομές Υγείας όπως τα ΚΥ Πάργας και Φιλιππιάδας εφημερεύουν τον μισό μήνα μόνο.

Οσον αφορά τις δραματικές ελλείψεις στο ΕΚΑΒ, υπενθυμίζεται ότι από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον επτά άνθρωποι περιμένοντας το ασθενοφόρο.

Τέλος, η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία, όπως έχουν επανειλημμένα καταγγείλει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών και οι Ενώσεις - μέλη της, είναι οριακή, με την εφημεριακή υπερεξόντωση, τις επικίνδυνες εντολές για ετεροαπασχόληση και τις διαρκείς μετακινήσεις, στο έδαφος των τραγικών ελλείψεων προσωπικού, να οδηγούν σε κύμα παραιτήσεων ειδικευμένων γιατρών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ