Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ
Δεν μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια ούτε το Παθολογικό!

Επιστολή απελπισίας από τον αναπληρωτή διευθυντή του τμήματος. Παρέμβαση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης

Σε επικίνδυνη κατάσταση βρίσκεται η λειτουργία του Νοσοκομείου Ξάνθης, όπου η μία μετά την άλλη οι κλινικές του κλείνουν ή υπολειτουργούν. Νέα δραματική εξέλιξη αποτελεί η αδυναμία ασφαλούς λειτουργίας του Παθολογικού Τμήματος, που καλείται να εφημερεύσει με γιατρούς σε ...αναρρωτική άδεια!!!

Με επιστολή του προς την διοικήτρια του Νοσοκομείου της Ξάνθης, ο αναπληρωτής διευθυντής του Παθολογικού Τμήματος αναφέρει ότι πλέον είναι αδύνατη η λειτουργία του εν λόγω τμήματος τόσο στην πρωινή όσο και στην εφημεριακή λειτουργία και πως για οτιδήποτε συμβεί, δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη.

«Το σχετικό πρόγραμμα έχει κενά, μιας και συμπεριλαμβάνει γιατρούς σε αναρρωτική άδεια, ενώ ταυτόχρονα δεν λαμβάνει υπόψιν την ελάχιστη σύνθεση σε γιατρούς για την ασφαλή λειτουργία του Παθολογικού Τμήματος», αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο.

Οπως έγινε γνωστό, η Παθολογική έμεινε με δύο γιατρούς εδώ και δύο μήνες και λειτουργεί με υποβοήθηση από το Νοσοκομείο της Καβάλας, το οποίο αποδυναμώνεται. Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στη Χειρουργική, που λειτουργεί με ενίσχυση με γιατρούς από την Αλεξανδρούπολη, καθώς και σε άλλες κλινικές.

Παρέμβαση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Αίτημα να συζητηθεί ως κατεπείγουσα η δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Παθολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης κατέθεσαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δ. Κλάδης και οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ζητούν να συζητηθεί ως εξαιρετικά επείγον στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (Δευτέρα 21/8/2023) ώστε να παρθούν αποφάσεις για άμεσες ενέργειες πίεσης προς την κυβέρνηση.

Οπως σημειώνουν, «η συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των δημόσιων δομών Υγείας από τις κυβερνήσεις και η εγκληματική αδιαφορία των τοπικών αρχών σχετικά με τη διασφάλιση της υγείας και της ποιότητας ζωής του λαού της περιοχής μας φτάνει πλέον σε οριακό και κρίσιμο σημείο, που θέτει εν αμφιβόλω ακόμα και τη στοιχειώδη λειτουργία τους.

Αλλωστε, σε ολόκληρη την Περιφέρειά μας η Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, το ΕΚΑΒ, τα Νοσοκομεία, οι δομές Ψυχικής Υγείας γνωρίζουν τα τελευταία χρόνια την υποβάθμιση και την εγκατάλειψη, δημιουργώντας κενά που έρχεται να "συμπληρώσει" ο ιδιωτικός τομέας, μετατρέποντας ακόμα περισσότερο το κοινωνικό αυτό αγαθό σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα.

Η διοίκηση της Περιφέρειας έχει τεράστιες ευθύνες, καθώς αρκείται στο να μοιράζει τα ψίχουλα του ΕΣΠΑ και την ίδια ώρα να παρουσιάζει μια "ειδυλλιακή" εικόνα, αντί να μπαίνει μπροστά στη διεκδίκηση πόρων, προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, κτιριακών υποδομών και τεχνολογικού εξοπλισμού, για δημόσιες και δωρεάν παροχές Υγείας, σύγχρονες και υψηλής ποιότητας, για όλο τον λαό.

Η τραγική πραγματικότητα έρχεται πολύ σύντομα, μόλις μια βδομάδα μετά την προεκλογική φιέστα της Περιφέρειας για την Υγεία, να επιβεβαιώσει τον ρόλο της διοίκησης ως το πιο "ανθυγιεινό λιβανιστήρι" της κυβέρνησης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντί να θωρακίζονται μεγαλώνουν οι ελλείψεις στα νοσοκομεία (2021-01-13 00:00:00.0)
Οι τεράστιες ελλείψεις οδηγούν σε αδιέξοδο εργαζόμενους και ασθενείς (2018-10-04 00:00:00.0)
Οδεύει κι αυτό προς κλείσιμο (2013-03-20 00:00:00.0)
Υπό διάλυση νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας (2012-07-19 00:00:00.0)
Σοβαρά προβλήματα στην περίθαλψη των κατοίκων (1996-03-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ