Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
Φασίστες καλούν σε πογκρόμ σε βάρος μεταναστών

Ξεσαλωμένοι από την πολιτική της κυβέρνησης στο Μεταναστευτικό και την ανοχή της σε χυδαία δημοσιεύματα και δηλώσεις, που παρουσιάζουν τις πυρκαγιές ως οργανωμένο σχέδιο μεταναστών στον Εβρο για να συγκαλύπτονται οι τεράστιες ευθύνες του κρατικού μηχανισμού, διάφοροι ακροδεξιοί και φασίστες καλούν σε πογκρόμ σε βάρος μεταναστών στον Εβρο.

Ενας απ' αυτούς, ο βουλευτής της Ελ. Λύσης Πάρης Παπαδάκης, διαδίδει τις τελευταίες μέρες σε συνεντεύξεις και αναρτήσεις του ότι «μετανάστες παρακωλύουν το έργο των πυροσβεστικών ελικοπτέρων» και ότι «κάποιοι έχουν βάλει το χέρι τους για τις φωτιές», επικαλούμενος «ανεπίσημη πληροφόρηση» από κατοίκους και πυροσβέστες ότι τις φωτιές τις βάζουν οι μετανάστες. Ο ίδιος καλούσε να οργανωθούν περίπολοι «όπως το Μάρτη τον 2020» (με τα γεγονότα στα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας) για να πιαστούν μετανάστες.

Επίσης, στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αναρτήθηκε βίντεο από κάτοικο στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης ο οποίος εμφανίζεται να έχει στοιβάξει μετανάστες σε ένα τρέιλερ αυτοκινήτου και να καλεί σε κινητοποίηση για να «μαζέψουν» κι άλλους από το βουνό, γιατί αυτοί «είναι ορκισμένοι να μας κάψουν».

Αυτός που τραβάει το βίντεο ακούγεται να λέει: «Κοιμόμαστε! Μια βόλτα από τη Χηλή μέχρι Σκοπό Βολής, έχω φορτώσει 25 κομμάτια εδώ μέσα στο τρέιλερ. 25 κομμάτια. Θα μας κάψουν αυτοί. Εχει γεμίσει όλο το βουνό, παιδιά. Αυτοί είναι ορκισμένοι να μας κάψουνε. Γεμάτα τα πουρνάρια, παντού, αυτό σας λέω παιδιά. Οργανωθείτε, βγείτε όλοι να τους μαζέψουμε. Θα μας κάψουνε, αυτό σας λέω μόνο».

Με αφορμή τη συγκεκριμένη ανάρτηση, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης έκανε παρέμβαση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γ. Οικονόμου, ζητώντας να σταματήσει το επικίνδυνο, ρατσιστικό παραλήρημα ακροδεξιών και φασιστικών ομάδων.

Αργά το απόγευμα έγινε γνωστό ότι η Αστυνομία προχώρησε σε τρεις συλλήψεις, ενός αλλοδαπού και δυο Ελλήνων, ενώ διαπιστώθηκε ότι οι μετανάστες που κρατούσαν οι ακροδεξιοί «σερίφηδες» ήταν 13.

Σε άλλο λογαριασμό στο Facebook, επίσης από την Αλεξανδρούπολη, «ανέβηκε» βίντεο που δείχνει ομάδα ατόμων να «περιπολούν» σε χώρο με ξερόχορτα μέσα στην πόλη και να ανακαλύπτουν εμπρηστικό μηχανισμό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τον έχουν τοποθετήσει μετανάστες. Το βίντεο αναπαράχθηκε κι από άλλους λογαριασμούς, με κάλεσμα να συγκροτηθούν αποσπάσματα για «περιπολίες» και «συλλήψεις» μεταναστών, δίνοντας μάλιστα και συγκεκριμένα ραντεβού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ