Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ «Π. ΚΑΙ Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ»
Επιδιώκουν να κλείσουν το Εξειδικευμένο Διαβητολογικό Κέντρο!

Ανάστατοι οι γονείς, «δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια!» απαντούν οι υγειονομικοί

Ανάστατοι είναι εκατοντάδες γονείς παιδιών που πάσχουν από Διαβήτη Τύπου Ι (ΣΔ1), οι οποίοι έχουν πληροφορηθεί για επιδιώξεις της διοίκησης του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» να κλείσει το Εξειδικευμένο Διαβητολογικό Κέντρο (Διεθνές Κέντρο Αναφοράς Διαβήτη).

Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι η διοίκηση του νοσοκομείου σκοπεύει να κλείσει και να συγχωνεύσει το Διαβητολογικό Κέντρο μα το Ενδοκρινολογικό Τμήμα, χωρίς καμία ενημέρωση για τη στελέχωση του κέντρου με το απαραίτητο εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για κέντρο που έχει στην ευθύνη του την παρακολούθηση και θεραπεία, καθώς και τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων για Διαβήτη τύπου 1 ή και 2, τόσο σε νοσηλευόμενα παιδιά όσο και σε εξωτερικούς ασθενείς, ενώ λειτουργεί και εξωτερικό ιατρείο, όπου παρακολουθούνται εκατοντάδες μικροί ασθενείς κάθε χρόνο. Επίσης, σημαντική θέση κατέχει και η εκπαίδευση των ειδικευόμενων γιατρών αλλά και το ερευνητικό έργο.

Τα παραπάνω αναδεικνύει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» στο Σωματείο του νοσοκομείου, σημειώνοντας ότι «η κατάργηση του Εξειδικευμένου Διαβητολογικού Κέντρου θα έχει συνέπεια να αποδυναμωθούν και να υποβαθμιστούν ακόμα περισσότερο οι παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας προς τους μικρούς ασθενείς, ενώ η συγχώνευσή του με το Ενδοκρινολογικό Τμήμα θα έχει ως συνέπεια την αδυναμία ολοκληρωμένης αντιμετώπισης του σακχαρώδους διαβήτη μιας και δεν προβλέπεται στελέχωσή του με νέο προσωπικό».

Αναδεικνύει επίσης ότι πρόκειται για εξέλιξη που δεν αποτελεί ...κεραυνό εν αιθρία, αφού «καιρό τώρα εργαζόμενοι και γονείς έχουν καταγγείλει τη συστηματική προσπάθεια υποβάθμισης και απαξίωσης του Διαβητολογικού Κέντρου, με εξειδικευμένους στον διαβήτη γιατρούς να συνταξιοδοτούνται, χωρίς να έχουν εξασφαλίσει πρόσληψη προσωπικού ώστε να μη μείνει το κέντρο στον αέρα!».

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση» σημειώνει τις ευθύνες της κυβέρνησης, αφού μέσα από τις εξαγγελίες της για το «νέο ΕΣΥ», «συνεχίζοντας το έργο του προκατόχου της ΣΥΡΙΖΑ, έχει διακηρύξει τον στόχο της για συρρίκνωση των δημόσιων νοσοκομείων και τη λειτουργία τους ως επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο αυτό προωθεί τις συγχωνεύσεις - καταργήσεις κλινικών, τμημάτων και ολόκληρων νοσοκομείων ενώ παραδίδει υπηρεσίες όπως η σίτιση και η φύλαξη σε ιδιώτες εργολάβους. Αυτό θα έχει αποτέλεσμα τη δραματική επιδείνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας, με τους ασθενείς να αναγκάζονται να βάζουν το χέρι στην τσέπη είτε για να προσφύγουν στον ιδιωτικό τομέα είτε για να εξυπηρετηθούν στα απογευματινά ιατρεία και χειρουργεία, των κατ' όνομα μόνο δημόσιων νοσοκομείων».

«Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια», ξεκαθαρίζουν οι υγειονομικοί, διαμηνύοντας ότι με τον συλλογικό αγώνα παλεύουν «όχι μόνο για να μη συρρικνωθούν οι δημόσιες δομές Υγείας αλλά να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας ώστε να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σύμφωνα με τις ανάγκες του λαού και τις δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας του σήμερα».

Απαιτούν να μην καταργηθεί το Διαβητολογικό Κέντρο (Διεθνές Κέντρο αναφοράς Διαβήτη) του νοσοκομείου, αλλά να ενισχυθεί άμεσα με όλο το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που απαιτείται για τη λειτουργία του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χειρότερη περίθαλψη για το 85% των ασθενών (2013-03-22 00:00:00.0)
Οι «έμποροι της Υγείας» τους στέλνουν στο θάνατο και την εξαθλίωση (2011-12-24 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2007-01-23 00:00:00.0)
Οι όψεις ενός φαινομένου και μια απάντηση (2001-03-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ