Σάββατο 2 Σεπτέμβρη 2023 - Κυριακή 3 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συζητήσεις που θα συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών

Κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ μπροστά στις μάχες που έχουμε μπροστά μας, με προεξάρχουσα αυτή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, απευθύνουν οι εκδηλώσεις του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» σε όλη τη χώρα, που θα κορυφωθούν στις 21, 22 και 23 Σεπτέμβρη στην Αθήνα, στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης».

Το Σάββατο 23 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Κωτσαντής.

«Με το ΚΚΕ για τον σοσιαλισμό, για να "γενούνε τα σκοτάδια λάμψη" (Ν. Χικμέτ)», είναι το σύνθημα του φετινού Φεστιβάλ, που στις κεντρικές του εκδηλώσεις, με το πλούσιο πρόγραμμά τους στις Σκηνές και τα Στέκια του, με εκθέσεις, συζητήσεις και ποιοτικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα, φιλοδοξεί για μία ακόμα φορά να ανοίξει τη συζήτηση πάνω στις αγωνίες των νέων ανθρώπων σήμερα, προβάλλοντας ταυτόχρονα τη διέξοδο στους προβληματισμούς τους.

Συνεχίζοντας την προβολή του προγράμματος των κεντρικών εκδηλώσεων, ο «Ριζοσπάστης» δημοσιεύει σήμερα τις συζητήσεις που θα γίνουν στα Στέκια και τις Σκηνές στο τριήμερο 21, 22 και 23 Σεπτέμβρη στο πάρκο «Α. Τρίτσης». Αναλυτικά:

Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη

Στη Σκηνή Φοιτητών και Νέων Εργαζομένων, στις 20.00, θα γίνει συζήτηση με θέμα: «Σύγχρονο κράτος: Εξυπνο και ψηφιακό, αλλά πάντα εχθρικό για τον λαό». Θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Παρέμβαση θα κάνει ο Φρίξος Μπρούζγος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.


Στο Στέκι για την Ισοτιμία και τη Χειραφέτηση των Γυναικών, στις 19.30, θα γίνει συζήτηση με θέμα: «Εμπορευματοποίηση του σώματος και της σεξουαλικότητας, ακραίες μορφές σήψης του συστήματος». Θα μιλήσει η Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

Στη Διεθνούπολη στις 19.30 θα γίνει συζήτηση με θέμα: «Αλληλεγγύη στο Κομμουνιστικό Κόμμα και την Κομμουνιστική Νεολαία Βενεζουέλας - Ο αντικομμουνισμός δεν θα περάσει». Θα μιλήσει ο Αρης Ευαγγελίδης, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα γίνει παρέμβαση από την Κομμουνιστική Νεολαία Βενεζουέλας.

Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη

Στη Λαϊκή Σκηνή, στις 19.30, θα γίνει η κεντρική συζήτηση του Φεστιβάλ με θέμα: «"Λαϊκή Συσπείρωση" για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων». Παρεμβάσεις θα κάνουν οι: Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, και Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας.

Στη Διεθνούπολη, στις 19.30, θα γίνει συζήτηση με θέμα: «Οταν στον δρόμο μιλάει ο λαός, γεννιούνται παντού πόλεις του φωτός...». Θα μιλήσει ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Παρέμβαση θα κάνει ο Emmanuel Lepine, γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Χημικής Βιομηχανίας FNIC-CGT της Γαλλίας.


Στο Στέκι Πολιτισμού, στις 20.00, θα γίνει εκδήλωση με αφορμή το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της ΚΝΕ, με θέμα: «Ο κινηματογράφος του 21ου αιώνα. Τέχνη και δημιουργία ή μπίζνες για τους λίγους;». Θα μιλήσουν οι: Μυρτώ Πετάση, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, και Κώστας Σταματόπουλος, μέλος του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ και σκηνοθέτης. Θα γίνουν παρεμβάσεις από σκηνοθέτες, εργαζόμενους στον οπτικοακουστικό τομέα, σπουδαστές κ.λπ.

Σάββατο 23 Σεπτέμβρη

Στη Διεθνούπολη, στις 19.00, θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρέσβης της Κούβας, Aramis Fuente Hernadez, με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την επίθεση στη Μονκάδα στις 26 Ιούλη, που οδήγησε στην Επανάσταση του κουβανικού λαού κατά της μισητής δικτατορίας του Μπατίστα και των δεσμών της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.

Στο Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης

Μια βδομάδα νωρίτερα από το Φεστιβάλ της Αθήνας, θα ανοίξουν οι πύλες του 49ου Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη, στο πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου», στην Πολίχνη, στις 14, 15, 16 Σεπτέμβρη.

Εκεί, το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη, στις 21.00, θα πραγματοποιηθεί μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με ομιλήτρια την Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τις προηγούμενες μέρες, όμως, το πρόγραμμά του περιλαμβάνει δύο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις - συζητήσεις. Συγκεκριμένα:

  • Την Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη, στις 20.00, στη Σκηνή Φοιτητών και Νέων Εργαζομένων, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Νέο αντεργατικό νομοσχέδιο: Οταν η αδικία γίνεται νόμος, η οργάνωση της πάλης και η αντεπίθεση γίνεται καθήκον». Θα μιλήσουν ο Θανάσης Χρηστίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Βάλσαμος Συρίγος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και της διοίκησης της ΓΣΕΕ. Παρέμβαση θα κάνει ο Αστέρης Παναγιώτου, μέλος του ΣΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ και μέλος του ΔΣ στο Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Θεσσαλονίκης.
  • Την Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη, στις 20.00, στη Λαϊκή Σκηνή θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «"Λαϊκή Συσπείρωση" ισχυρή, το πραγματικό αντίπαλο δέος στην αντιλαϊκή πολιτική». Θα μιλήσουν ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος του ΓΠ της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, και ο Βασίλης Τομπουλίδης, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μέλος του ΓΠ της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ