Παρασκευή 12 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΚΤΟΠΛΪΑ
Νέες αυξήσεις στα ναύλα

Στο έλεος του ανταγωνισμού θα βρεθούν οι τιμές των ακτοπλοϊκών ναύλων, με βάση το καθεστώς της απελευθέρωσης της ακτοπλοΐας, την ώρα που οι αρμόδιες επιτροπές του υπουργείου Ναυτιλίας προτείνουν αύξηση των τιμών. Αυτό προέκυψε ξεκάθαρα από την απάντηση, που έδωσε χτες ο υπουργός Γ. Ανωμερίτης, στη σχετική Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκου για τις προτάσεις των επιτροπών, που προτείνουν τη διεύρυνση των δυνατοτήτων αυξήσεων.

«Τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί πάρα πολύ οι ναύλοι. Κάθε χρόνο είχαμε αυξήσεις. Αυτό γινόταν. Εχει αυξηθεί η κίνηση στα πλοία τα τελευταία δύο χρόνια κατά 20%. Και άλλα θέλουν να βγάλουν οι εφοπλιστές και τους προσφέρετε αυξήσεις;» ρώτησε ο Αντ. Σκυλλάκος και σημείωσε: «Με βάση αυτά που λέει η αρμόδια επιτροπή θα έχουμε μέσες αυξήσεις 16,5% για τους επιβάτες και για τα οχήματα περίπου 11%. Σε ορισμένες όμως αποστάσεις η αύξηση θα πάει μέχρι και 100%». Και κατέληξε λέγοντας ότι «διευρύνετε τη βάση των επιβαρύνσεων και με την καινούρια μέθοδο θα πληρώσει περισσότερα ο κόσμος».

Από την πλευρά του ο υπουργός Ναυτιλίας, σημείωσε ότι ο ανταγωνισμός είναι ο παράγοντας που θα καθορίσει το επίπεδο των τιμών, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «η απελευθέρωση πρέπει να οδηγήσει σε ανταγωνισμό, σε καλύτερες υπηρεσίες. Και λέγοντας ανταγωνισμό εννοώ διαφορετικούς ναύλους προς όφελος του καταναλωτή». Οσο για τις προτάσεις των επιτροπών είπε ότι η κυβέρνηση δεν τις έχει μελετήσει ακόμη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ