Κυριακή 14 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Η αντίστροφη μέτρηση μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων, έχει αρχίσει. Την Τετάρτη 17 του Απρίλη, δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές θα προσέλθουν στις κάλπες, για να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στα νέα Διοικητικά Συμβούλια των συλλόγων και τους αντιπροσώπους για τα Πανσπουδαστικά Συνέδρια. Οι σχολές ήδη έχουν πάρει «προεκλογικό χρώμα», ενώ οι συζητήσεις στα αμφιθέατρα, στους διαδρόμους και τα πηγαδάκια έχουν ανάψει εδώ και καιρό για όλα όσα απασχολούν σήμερα τους φοιτητές και τους νέους ανθρώπους.

Μπροστά σ' αυτή τη διαδικασία, η Πανσπουδαστική δίνει τη μάχη της ακόμα μεγαλύτερης ισχυροποίησής της, αλλά κυρίως ισχυροποίησης του ίδιου του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος, τη μάχη για την αλλαγή των αρνητικών συσχετισμών στο κίνημα και για την ανάπτυξη μαζικών, συντονισμένων αγώνων που θα ανατρέψουν τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην ανώτατη εκπαίδευση και θα φέρουν τις ανάγκες των φοιτητών και σπουδαστών στο προσκήνιο. Αυτό το προσκλητήριο αγώνα η ΠΚΣ δεν το απευθύνει μόνο τώρα που φτάνει η ώρα της κάλπης, αλλά όλο το προηγούμενο διάστημα, μέσα από τη συνεπή και πρωτοπόρα δράση που ανέπτυξε και κέρδισε την καταξίωση των αγωνιστών φοιτητών και σπουδαστών.

Ετσι τη φετινή μάχη τη δίνει με τους καλύτερους οιωνούς, γιατί η συσπείρωση στις γραμμές της έχει αυξηθεί σημαντικά. Πάνω από 6.000 φοιτητές και σπουδαστές συμμετέχουν φέτος στα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής σε όλη τη χώρα, ενώ πέρσι ο αντίστοιχος αριθμός έφτανε τους 5.000. Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι η Πανσπουδαστική «κατεβαίνει» φέτος σε όλους τους συλλόγους στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, πράγμα που συμβαίνει πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια σταθερής ανοδικής πορείας της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ