Κυριακή 14 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΡΤΑ
Η τρομοκρατία δε θα περάσει

Παραπέμπεται αύριο ο Ν. Γλυνάτσης στην επιτροπή του άρθρου 15

Η υπόθεση της παραπομπής του Ν. Γλυνάτση στην Επιτροπή του Αρθρου 15 του νόμου 1264/1982 με απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού της Αρτας, θα εξεταστεί αύριο το μεσημέρι, στις 12, στο Πρωτοδικείο της Αρτας. Η πολιτική και συνδικαλιστική δίωξή του έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων συνδικαλιστικών και πολιτικών φορέων παίρνοντας διαστάσεις κατακραυγής και απομόνωσης για το συνεταιρισμό, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της ΓΣΕΕ η οποία με επιστολή της προς τον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό της Αρτας καλεί το ΔΣ να ανακαλέσει έστω και τώρα την απόφασή του «λαμβάνοντας υπόψη ότι απαγορεύεται ρητά η παρεμπόδιση της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης, παρά το γεγονός ότι αναπόφευκτα ενοχλεί». Εκφράζει την αλληλεγγύη της στο Ν. Γλυνάτση και ζητά από το συνεταιρισμό να συμβάλει στην αποκατάσταση του κλίματος συνεργασίας και όχι αντιπαράθεσης με τους συνδικαλιστές εργαζομένους του.

Οπως είπε ο Νικήτας Γλυνάτσης σε συνομιλία που είχε με το «Ρ», η παραπομπή του στην επιτροπή σχετίζεται με τη γενικότερη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι από το κεφάλαιο και τις αναδιαρθρώσεις. Στα πλαίσια αυτής της αντεργατικής πολιτικής προκειμένου να περάσουν τα μέτρα που θέλουν κυβέρνηση και εργοδοσία, προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους με απολύσεις και διώξεις καθώς οι εργαζόμενοι, από την πλευρά τους, οργανώνουν την πάλη τους για να αντιμετωπίσουν την επίθεση που δέχονται. Σημείωσε, επίσης, ότι δεν αποκλείεται να μεθοδεύουν να επαναφέρουν το ζήτημα για τη συγχώνευση του συνεταιρισμού με αυτόν των Ιωαννίνων. Σημειώνουμε ότι ο Νικήτας Γλυνάτσης είχε πρωτοστατήσει στον αγώνα των κατοίκων του Νομού Αρτας το 1998, να μην περάσει κάτι τέτοιο γιατί θα σήμαινε την παραγωγική και οικονομική καταστροφή τους.

Τόνισε, επίσης, ότι πίσω από τέτοιες μεθοδεύσεις και από πρόσωπα που πρωτοστατούν σε αυτές, κρύβονται πολιτικές σκοπιμότητες. Συγκεκριμένα δύο πρόσωπα που εμπλέκονται άμεσα στην υπόθεση, ο πρόεδρος του συνεταιρισμού και ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, είναι στελέχη που ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ. Ο τελευταίος αρνήθηκε, μάλιστα, να επιδώσει το πρακτικό στον εκλεγέντα από το ΔΣ του επιμελητηρίου εκπρόσωπο στην επιτροπή, γιατί προφανώς δεν είναι της «αρεσκείας» του. Ο συνδικαλιστής δήλωσε ότι δε θα περάσει εύκολα αυτό που επιδιώκουν για τον επιπρόσθετο λόγο ότι κάθε κατηγορία που του επισυνάπτεται είναι ανυπόστατη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ