Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
«Για μας είναι οικογένεια... »

Συγκλονιστική ανάρτηση μιας πλημμυροπαθούς που έζησε το μεγαλείο της εργατικής - λαϊκής αλληλεγγύης από τους εθελοντές εργάτες που πήγαν να ξελασπώσουν τα σπίτια τους

«Ανθρωποι άγνωστοι έκαναν χιλιόμετρα για να βάλουν "πλάτη" στα δικά μας σπίτια... Αγνωστοι μέχρι χτες... από σήμερα για μας είναι οικογένεια που μπήκε στο σπίτι μας και αντίκρισε μαζί μας την καταστροφή... και μας ακούμπησε τον ώμο και μας είπε ότι δεν ήμαστε μόνοι... Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας».

Με τα συγκλονιστικά αυτά λόγια, που προκαλούν ρίγη συγκίνησης, περιέγραψε μια πλημμυροπαθής κάτοικος του χωριού Μεταμόρφωση της Καρδίτσας την αλληλεγγύη και τη βοήθεια που έλαβαν τόσο η ίδια όσο και εκατοντάδες άλλοι πληγέντες, από τα μέλη των εργατικών συνδικάτων από την Αθήνα και τον Πειραιά, που μετέβησαν διαδοχικά για να καθαρίσουν τα σπίτια του λαού από τις λάσπες.

Τις ώρες της επιλεκτικής ανικανότητας του αστικού κράτους, πριν αλλά και μετά τις πλημμύρες να προστατέψει τον λαό, η ταξική λαϊκή αλληλεγγύη άνθισε για ακόμα μια φορά, αποδεικνύοντας την τεράστια δύναμή της και τους πανίσχυρους δεσμούς που αναπτύσσονται μεταξύ των λαϊκών ανθρώπων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ