Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Νέκρωσε» το λιμάνι του Πειραιά, μαζικό το συλλαλητήριο

Εργάτες από τη στεριά και από τη θάλασσα συγκεντρώθηκαν στην πλ. Καραϊσκάκη, στο λιμάνι του Πειραιά, που «νέκρωσε» απ' άκρη σ' άκρη, και πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Με συνθήματα όπως «Οχτάωρο, Ασφάλιση, σύνταξη, Υγεία, δεν θα τα χαρίσουμε στην εργοδοσία», «Πνιγμένοι στις βροχές, καμένοι στις φωτιές, κόστος δεν είναι οι ανθρώπινες ζωές», «Η ανάπτυξή σας τσακίζει τη ζωή μας, αγώνας και αντεπίθεση η επιλογή μας» διατράνωσαν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο - έκτρωμα για τα Εργασιακά.

Στην απεργιακή συγκέντρωση μίλησε ο Γιώργος Καλαμαράς, αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.

Ακόμη χαιρέτισαν ο Μιχάλης Φαναρτζής, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου του Πανεπιστημίου Πειραιά, η Ελπίδα Παπαδοπούλου, γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Μεταξά», ο Λεωνίδας Γραμματικός, γραμματέας του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, ο Βασίλης Γκιτάκος, γραμματέας του Σωματείου Οδηγών, Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών στον δήμο Πειραιά και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ο Φώτης Κισκήρας, γραμματέας της Πανελλήνιας Ενωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού.

Από τη συγκέντρωση χαιρετίστηκε και ο αγώνας των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στο «Τζάνειο» Νοσοκομείο, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, χωρίς εργολάβους στα νοσοκομεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ